Hogeschool Leiden

Open Dagen

Ontdek onze opleidingen

Wil je alles te weten komen over de opleidingen die Hogeschool Leiden aanbiedt? Bezoek dan de Open Dag en ontdek hoe het is om bij ons te studeren. Maak kennis met studenten en docenten en stel al je vragen. Volg presentaties en workshops en krijg persoonlijk studieadvies bij het studiekeuzeplein. Kom langs en proef de sfeer van kleinschalig en persoonlijk onderwijs. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Data Open Dagen

De Open Dagen in het studiejaar 2023-2024 zijn al geweest. Dit zijn de data voor studiejaar 2024-2025:

Datum Aanmelden
Zaterdag 12 oktober 2024 Nog niet mogelijk
Zaterdag 14 december 2024 Nog niet mogelijk
Zaterdag 8 februari 2025 Nog niet mogelijk
Donderdag 24 april 2025 Nog niet mogelijk

Na je aanmelding ontvang je een mail met verdere informatie.

Je bent welkom vanaf 9.00 uur. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot 14.15 uur. Vanaf 9.30 uur start elk uur een presentatie- en workshopronde. Ook kun je al je vragen stellen op de opleidingenmarkt waar docenten en studenten klaar staan voor jou. Heb je nog geen idee welke opleiding je wilt bezoeken? Kom dan eerst langs bij het Studiekeuzeplein. Ben je opzoek naar meer informatie over studeren bij Hogeschool Leiden? Kom dan langs op de Algemene Informatiemarkt. Bereid je goed voor door thuis alvast een vragenlijstje op te stellen. Heb je inspiratie nodig? Bekijk hier een vragenlijst ( , 292 KB ) met belangrijke vragen die je verder helpen in je studiekeuze.

Hoe kom je naar ons toe?

We raden je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Ons adres is Zernikedreef 11 in Leiden. Dit is vlakbij station Leiden Centraal. Vanaf daar kun je naar Hogeschool Leiden lopen of de bus (38 of 90) pakken (uitstappen halte Zernikedreef). Kom je toch met de auto? Maak dan gebruik van het parkeerterrein aan de Haagweg (tegen betaling). Vanaf hier rijden er bussen die je naar de hogeschool brengen. Of parkeer in de Ehrenfestweg parkeergarage (tegen betaling). Vanaf hier loop je in ongeveer 10 minuten naar de hogeschool.

Andere manieren van kennismaken met Hogeschool Leiden

Naast de Open Dag bieden we ook andere studiekeuzeactiviteiten aan, zodat je op verschillende manieren kunt ervaren of een studie bij Hogeschool Leiden goed bij jou past. Deze studieactiviteiten zijn:

Proefstuderen

Wil je ervaren of de werkvormen, de opdrachten en het niveau van de opleiding bij je past? Kom dan Proefstuderen. We hebben een speciaal programma voor je ontwikkeld waarbij je samen met andere aankomende studenten een goed beeld krijgt van de inhoud van de opleiding.

Meelopen

Wil je ervaren hoe je toekomstige studiedagen eruit komen te zien? Kom dan een dagje Meelopen. Je wordt dan aan één van onze huidige studenten gekoppeld en loopt dat een dagje mee met het reguliere rooster.

Vragen

Heb je nu al vragen over een specifieke opleiding of over je aanmelding? Stel ze gerust telefonisch via +31(0)71 51 88 900 of neem contact op per e-mail via [email protected]