Hogeschool Leiden

MLO bij Hogeschool Leiden

Wil jij studeren aan het mbo en iedere dag met laboratoriumtechnieken bezig zijn? Dan is een mbo-opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) echt wat voor jou. Het MLO is een opleiding van mboRijnland. De lessen worden gegeven bij Hogeschool Leiden, in het hart van het Leiden Bio Science Park.

In overeenstemming met de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden er momenteel geen fysieke Open Dagen georganiseerd op Hogeschool Leiden. Lees meer over onze MLO-opleidingen op de website van mboRijnland.

Voor vragen kun je contact opnemen via voorlichting.mlo@hsleiden.nl. Houd ook deze in de gaten voor alternatieve voorlichting op afstand.

Wil je wel alvast een indruk krijgen ons Middelbaar Laboratorium Onderwijs?
Bekijk dan onderstaande video.

Samenwerking MLO en Hogeschool Leiden

Het MLO en Hogeschool Leiden werken samen om jou het beste onderwijs te bieden. Het MLO deelt binnen de hogeschool professionele en modern ingerichte laboratoria met hbo-opleidingen als Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. Samen met zo’n 500 andere MLO-studenten heb je les van docenten van het mboRijnland en loop je tussen andere (hbo)labopleidingen. Je zult je hierdoor snel thuis voelen.

Studenten van het MLO en vergelijkbare hbo-opleidingen komen vaak terecht bij dezelfde werkgevers. Zowel mboRijnland als de hogeschool hebben dan ook veel contact met deze werkgevers, die beide soorten onderwijs adviseren.

Doorstromen naar het hbo
Wil je doorstromen naar het hbo? Dan kun je binnen het MLO-modules volgen die je voorbereiden op het hbo. Doorstromen naar de vervolgopleiding hbo kan al met een niveau 4 diploma van het MLO.

Studenten van het MLO aan het werk in het laboratorium.

Meer info en inschrijven voor de opleiding

Meer informatie over de inhoud van de opleidingen lees je op de website van mboRijnland. Wil je je inschrijven voor de opleiding, dan doe je dat ook daar. 

Bekijk de opleidingen Middelbaar Laboratoriumonderwijs (MLO)

Logo Hogeschool Leiden en Logo mboRijnland.