Hogeschool Leiden

MLO bij Hogeschool Leiden

Wil jij studeren aan het mbo en iedere dag met laboratoriumtechnieken bezig zijn? Dan is een mbo-opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs (MLO) echt wat voor jou. Het MLO is een opleiding van mboRijnland. De lessen worden gegeven bij Hogeschool Leiden, in het hart van het Leiden Bio Science Park.

In overeenstemming met de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan is Open Dag van 4 april 2020 afgelast. Houd de informatiepagina in de gaten voor alternatieven.

Wat kun je verwachten op de Open Dag?

Op de Open Dag kun je:

  • onze studenten en docenten alles vragen wat je wil weten.
  • informatie vinden over inschrijven, schoolgeld en studiefinanciering.
  • persoonlijk advies krijgen over welke studie echt bij jou past.
  • een rondleiding van onze studenten door ons gebouw volgen.

Samenwerking MLO en Hogeschool Leiden

Het MLO en Hogeschool Leiden werken samen om jou het beste onderwijs te bieden. Het MLO deelt binnen de hogeschool professionele en modern ingerichte laboratoria met hbo-opleidingen als Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en Chemie. Samen met zo’n 500 andere MLO-studenten heb je les van docenten van het mboRijnland en loop je tussen andere (hbo)labopleidingen. Je zult je hierdoor snel thuis voelen.

Studenten van het MLO en vergelijkbare hbo-opleidingen komen vaak terecht bij dezelfde werkgevers. Zowel mboRijnland als de hogeschool hebben dan ook veel contact met deze werkgevers, die beide soorten onderwijs adviseren.

Doorstromen naar het hbo
Wil je doorstromen naar het hbo? Dan kun je binnen het MLO-modules volgen die je voorbereiden op het hbo. Doorstromen naar de vervolgopleiding hbo kan al met een niveau 4 diploma van het MLO.

Studenten van het MLO aan het werk in het laboratorium.

Meer info en inschrijven voor de opleiding

Meer informatie over de inhoud van de opleidingen lees je op de website van mboRijnland. Wil je je inschrijven voor de opleiding, dan doe je dat ook daar. 

Bekijk de opleidingen Middelbaar Laboratoriumonderwijs (MLO)

Logo Hogeschool Leiden en Logo mboRijnland.