Bezig met een schoolopdracht

Coronamaatregelen Open Dag

Het kabinet heeft de coronamaatregelen sinds begin november weer behoorlijk aangescherpt. Deze strengere maatregelen zijn bedoeld om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen in te dammen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. Als leergemeenschap waar iedereen ertoe doet en zijn of haar steentje bijdraagt, vragen wij onze bezoekers zich aan onderstaande regels te houden en respect te hebben voor elkaar. Zo zorgen we samen voor een fijne en veilige Open Dag.

Houd je aan de basisregels

Om te zorgen dat de Open Dag zo veilig mogelijk verloopt, vragen we je met klem om je aan de basisregels te houden: bij klachten blijf je thuis en laat je jezelf testen bij de GGD. Desinfecteer je handen, en hoest of nies in je ellenboog. Blijf daarnaast goed op je directe omgeving letten: houd 1,5 meter afstand en respecteer elkaar.

Draag een mondkapje als je je door het gebouw verplaatst

We vragen je met klem een mondkapje te dragen als je je door ons gebouw verplaatst. Een mondkapje is verplicht op veel openbare plekken waar je geen coronatoegangsbewijs hoeft te laten zien. Zoals de supermarkt, in het openbaar vervoer, het mbo en dus ook in hoger onderwijs. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Doe een zelf- of sneltest en blijf thuis bij klachten

Niet verplicht, maar wel sterk aan te raden voor je naar de hogeschool komt: doe vooraf een zelftest. Met een negatieve uitslag ga je meer ontspannen op pad en weet je bijna zeker dat je het coronavirus niet kunt verspreiden. De meeste supermarkten en drogisterijen verkopen zelftesten. Mocht de uitslag positief zijn: blijf thuis, neem contact op met de GGD en maak een afspraak voor een reguliere test; deze zijn net weer een stukje betrouwbaarder. En als je weer beter bent, kom je naar de volgende Open Dag. De data vind je op onze website.

Houd je inschrijfbewijs bij de hand

Met je bevestiging van je inschrijving(en) voor de fysieke sessies kun je naar binnen. Houd ze dus bij de hand! Ben je je inschrijving (en) vergeten, dan kunnen we die ter plekke voor je opzoeken.

Respect voor elkaar

We vragen je om vooral respect te hebben voor de mensen om je heen. Houd je aan de basisregels, let op elkaar en respecteer het feit dat iemand een andere mening heeft dan jij. In een samenleving als de onze is het immers je goed recht om je eigen mening te hebben en je veilig te voelen. Geef elkaar de ruimte om verschillend te denken.

Vragen

Heb je vragen? Neem dan contact op via info@hsleiden.nl en 071 5188 800 of bekijk alle informatie met betrekking tot de coronamaatregelen op de website van de Rijksoverheid.