Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Vind onderzoek waar je wat mee kan

68 resultaten
  • Spoor 22 (AFGEROND)

    Gezondheid en welzijn
    Spoor 22 maakt zich in de regio Rotterdam en Den Haag hard voor de positionering van de welzijnsmedewerker en voor het innoveren van leren binnen het mbo. Onderzoeksgroep Sociale Innovatie draagt vanuit haar expertise wetenschappelijke kennis bij over wat de ontwikkelingen in het sociaal domein betekenen voor de professional en hoe binnen het sociaal domein innovatie plaats kan vinden.
    Lees meer over Spoor 22 (AFGEROND)
    Project
    illustratie van een spoor in treinstation waar 1 iemand wacht
  • Verborgen armoede

    Gezondheid en welzijn
    Vanuit het werkpakket Sociaal Vitaal is in samenwerking met de gemeente Den Haag een aanpak ontwikkeld om mensen in verborgen armoede te bereiken. Het ministerie van VWS heeft opgeroepen tot deze 'Challenge', waar meerdere gemeenten mee aan de slag zijn gegaan.
    Lees meer over Verborgen armoede
    Project
    close up van verschillende handen die samen puzzelstukjes vasthouden
  • Pilotstudie groene schoolpleinen

    Gezondheid en welzijn
    In de afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van groene schoolpleinen een grote vlucht genomen. Deze ontwikkeling wordt onder andere gevoed door een groeiend besef van het belang van natuurrijke speel- en leeromgevingen voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Deze tweejarige pilotstudie diende als een verkenning van de mogelijke meerwaarde van groene pleinen voor basisschoolleerlingen.
    Lees meer over Pilotstudie groene schoolpleinen
    Project
    Jongetje hurkt op groen schoolplein met meester naast hem
  • Buitenboosters

    Gezondheid en welzijn
    Met 'Buitenboosters' laat de onderzoeksgroep Natuur en Ontwikkeling Kind bevindingen uit hun onderzoeken zien. Om zo studenten van onze opleidingen, maar ook de leerkrachten, pedagogisch professionals en opleiders, te helpen en te inspireren om natuur een plek te geven in onderwijs, opvang en de jeugdzorg. Bijvoorbeeld via vlogs, blogs, filmpjes of factsheets.
    Lees meer over Buitenboosters
    Project
    foto van een kindje die buiten is
  • Moving (AFGEROND)

    Gezondheid en welzijn
    Het onderzoek MOVING is een grootschalig onderzoek naar de ondersteuningsmethode STAP. Deze methode zorgt voor op maat gemaakte handvatten voor de omgeving om de overstap voor leerlingen van basis- naar het middelbaaronderwijs te versoepelen.
    Lees meer over Moving (AFGEROND)
    Project
    header project moving, schoenen op straat
  • Een nieuwe methodiek voor Roffa (AFGEROND)

    Gezondheid en welzijn
    Roffa is een landelijk werkende instelling voor opvang en behandeling van meiden van 12 tot en met 23 jaar die als gevolg van misleiding, dwang en geweld het slachtoffer zijn of dreigen te worden van loverboys of andere vormen van mensenhandel. Het is een voorziening waar open en gesloten jeugdzorg en ggz-behandeling geïntegreerd wordt aangeboden.
    Lees meer over Een nieuwe methodiek voor Roffa (AFGEROND)
    Project
    foto van twee studentes die in verte aan komen lopen in de bibliotheek
  • Bijdrage leef-, leer- en werkklimaatonderzoek gesloten instellingen

    Gezondheid en welzijn
    Onderzoeksgroep Waarde(n)volle Zorg onderzoekt onder leiding van Peer van der Helm het leef-, leer- en werkklimaat in gesloten instellingen. Lector Chris Kuiper is nauw betrokken bij dit onderzoek, dat ook bij Horizon plaatsvindt. Het is belangrijk om de stem van jongeren te verstevigen in het kwalitatief onderzoek, te laten zien dat jongeren een eigen positie hebben in dit onderzoek. Jongeren zijn immers, net als de medewerkers, mede-onderzoeker.
    Lees meer over Bijdrage leef-, leer- en werkklimaatonderzoek gesloten instellingen
    Project
    foto van twee studentes die in verte aan komen lopen in de bibliotheek
  • Met kleine stapjes maar toch vooruit (AFGEROND)

    Gezondheid en welzijn
    Een Raak-publiek gefinancierd onderzoek. Op basis van beschikbare kennis wordt een evidence based ‘concrete’ begeleidingsmethodiek ontwikkeld voor hulpverleners en docenten van cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB), die cliënten niet overvraagd en waarin contact, structuur, veiligheid, positieve onderlinge verhoudingen en het in gezamenlijkheid creëren van realistisch op persoonlijke groei gericht perspectief centraal staan.
    Lees meer over Met kleine stapjes maar toch vooruit (AFGEROND)
    Project
    foto van twee studentes die in verte aan komen lopen in de bibliotheek
  • Masteronderzoeken bij Horizon (AFGEROND)

    Gezondheid en welzijn
    Er loopt een aantal kleinere onderzoeken bij Horizon door masterstudenten van Hogeschool Leiden. Onder andere naar de participatie van jongeren in trainingshuizen als beschutte woonvormen. Centrale vraag bij deze onderzoeken is: Hoe kun je zorgvormen aanpassen om ze goedkoper of juist intensiever te maken?
    Lees meer over Masteronderzoeken bij Horizon (AFGEROND)
    Project
    foto van twee studentes die in verte aan komen lopen in de bibliotheek
  • Academische werkplaats Gezin aan Zet (AFGEROND)

    Gezondheid en welzijn
    In de academische werkplaats (AW) Gezin aan zet (met onderzoekers Jana Eilander en Laura Nooteboom) verwerven we inzicht in de werkzame elementen van jeugdteams bij het versterken van de regie van ouders en jongere en het bieden van integrale hulp (1G1P). Door dit in de vorm van een zelfevaluatie-cyclus op te zetten, zullen de jeugdteams continu leren en zichzelf verbeteren. Bedoeling is te leren uit verschillen tussen de regio’s en tussen de afzonderlijke jeugdteams.
    Lees meer over Academische werkplaats Gezin aan Zet (AFGEROND)
    Project
    close up van klein houten huisje in twee paar bij elkaar gevouwen handen