Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Vind onderzoek waar je wat mee kan

3 resultaten
 • Verbondenheid (AFGEROND)

  Veiligheid
  Onderzoeksgroep Aanpak Jeugdcriminaliteit deed onderzoek naar de beleving van verbondenheid in de werkrelatie met professionals: gevoelens van gezien worden, erbij horen en ertoe doen (inclusie). In dit onderzoeksproject stond de vraag centraal in hoeverre deze beleving van inclusie van belang is voor jeugd uit de doelgroep van onze onderzoeksgroep, om te komen tot gedragsverandering en recidivevermindering.
  Lees meer over Verbondenheid (AFGEROND)
  Project
  illustratie jeugdbendes op straat
 • Betekenisvol

  Veiligheid
  In de doorontwikkeling van onderzoeksgroep Aanpak Jeugdcriminaliteit is project Betekenisvol het logische gevolg van project Verbondenheid. Dit keer gaat het om de vraag hoe vanuit die belangrijke gevoelens van inclusie, kan worden bijgedragen aan het daadwerkelijk creëren van positief perspectief voor jongeren uit de doelgroep van onze onderzoeksgroep.
  Lees meer over Betekenisvol
  Project
  illustratie bij onderzoeksgroep aanpak jeugdcriminaliteit, 2 jongensprofielen met pet
 • Specialistisch jeugdwerk voor aanpak '2%' van jeugdcriminelen

  Veiligheid
  Om de '2%’ van de jeugdcriminaliteit beter aan te kunnen pakken, is een ander type jeugdwerker nodig dan doorgaans in het reguliere jongerenwerk wordt aangeboden. Jan Dirk de Jong, lector Aanpak Jeugdcriminaliteit bij Hogeschool Leiden, pleit voor specialistisch jeugdwerk: "Het moet een essentiële schakel gaan vormen voor deze 2% jongeren in de beginfase van hun delinquente carrière die anders in de zware criminaliteit dreigen te belanden of daarin verder doorgroeien."
  Lees meer over Specialistisch jeugdwerk voor aanpak '2%' van jeugdcriminelen
  Project
  illustratie bij onderzoeksgroep aanpak jeugdcriminaliteit, 2 jongensprofielen met pet