Natuur en Ontwikkeling Kind groei

OLLA gaat van start met trainingsaanbod 'natuur'

Er is zoveel mogelijk in de natuur. Leer hiervan gebruik te maken in jouw werk met kinderen en jongeren. Outdoor Living & Learning Academy OLLA heeft een gevarieerd trainingsaanbod ontwikkeld waarin natuur centraal staat.

De afgelopen jaren heeft het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind van Hogeschool Leiden door onderzoek veel kennis en ervaring opgedaan over de wijze waarop professionals in het onderwijs, de zorg en in de kinderopvang de natuur een plek kunnen geven om de kwaliteit van hun werk te versterken. Het betrekken van natuur komt het welbevinden en de ontwikkeling van kinderen ten goede. 

Ook hebben we ervaren dat het de werkdruk van leerkrachten en medewerkers in de kinderopvang en zorg kan verlagen en het werkplezier kan laten toenemen.

In samenwerking met Centrum onderwijs & innovatie Leiden heeft het lectoraat de Outdoor Living & Learning Academy, OLLA, opgericht. Onze intentie is een rijk aanbod van training en scholing te ontwikkelen waarbij het betrekken van de natuur in ons onderwijs centraal staat. Wij zijn verheugd te kunnen melden dat er  inmiddels maar liefst 8 trainingen zijn ontwikkeld waarvoor de inschrijving nu open staat. Ben je op zoek naar praktijkgerichte natuurkennis, een creatieve impuls of wil je ontdekken hoe je natuur als pedagogische ruimte inzet voor jonge kinderen?

Neem een kijkje op de website van OLLA​ of bekijk de flyer ( pdf, 3.53 MB ).

De trainingen zijn los van elkaar te volgen en variëren in lengte van 3 tot 6 bijeenkomsten van 3,5 uur.

De trainingen zijn bedoeld voor professionals in de zorg, onderwijs en in de kinderopvang. Teamtraining op maat is mogelijk.

Voor meer informatie:  e-mail naar [email protected].

Hogeschool Leiden