Hogeschool Leiden

Met je billen in het zand

13 januari 2016 - Begin januari 2016 verscheen 'Met je billen in het zand. Zien hoe de omgeving het spel van kinderen vormt' waar Elise Peters beschrijft hoe de fysieke omgeving het spel van kinderen vormt.

De fysieke speelomgeving in de spotlights

Begin januari 2016 verscheen 'Met je billen in het zand. Zien hoe de omgeving het spel van kinderen vormt'. Elise Peters (Expertisecentrum Jeugd | lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind) beschrijft hierin hoe de fysieke omgeving het spel van kinderen vormt. Zij neemt de lezer mee in haar observaties van allerlei spelsituaties die zij scherp en vanuit de belevingswereld van het kind waarneemt en beschrijft. Het boek nodigt je uit in de huid van kinderen te kruipen, jouw kinderen te zien en daar je handelen op af te stemmen. En van daaruit naar je eigen rol te kijken: wat betekenen bepaalde keuzes bij de inrichting van de buitenruimte voor het spel en de ontwikkeling van kinderen?

Over de auteur

Elise Peters is onderwijspedagoog en docent aan de pabo van Hogeschool Leiden. Zij is verbonden aan het Expertisecentrum Jeugd | lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind waar zij onderzoek doet naar de relatie tussen natuur, spel en de ontwikkeling van het kind, om vanuit die invalshoek te kijken wat de relevantie is van natuurrijke speel-leeromgevingen.

Meer informatie over het boekje

De uitgave 'Met je billen in het zand' (pdf, 6,67 MB ( pdf, 6.67 MB )) is als PDF te lezen. Liever een gedrukt exemplaar? Stuur dan een e-mail met uw gegevens naar Ingrid Walters: walters.i@hsleiden.nl

Kosten bedragen 13,50 euro inclusief 6% btw en verzendkosten.