Spelen met je knieën in het zand

Dag van de gezonde kinderopvang

15 juni 2018 - Kinderopvangtotaal organiseert op 15 juni de Dag van de gezonde kinderopvang. Dieuwke Hovinga presenteert hier de uitkomsten van recent afgerond onderzoek naar het gebruik van de buitenruimte door pedagogisch medewerkers in de opvang.

Steeds meer ouders kiezen voor kinderopvang waar gezonde voeding, beweging en natuur hoog in het vaandel staan. Want bewegen, gezond eten en buiten spelen zijn belangrijk voor de sociaal-emotionele, cognitieve en fysieke ontwikkeling van kinderen.

De Dag van de gezonde kinderopvang is een bruisende dag vol met kennissessies, workshops en (groene) activiteiten, zowel binnen als buiten. Kinderopvangmedewerkers, managers en andere professionals uit de kinderopvangsector, kunnen tijdens de diverse workshops en activiteiten nieuwe kennis en inspiratie opdoen die zij direct kunnen toepassen in hun eigen organisatie.
Lees hier meer over het programma, de kosten en de inschrijfprocedure.

Van weten naar doen

Lector Dieuwke Hovinga presenteert tijdens de Dag van de gezonde kinderopvang de resultaten van het recent afgeronde onderzoek  'Van weten naar doen', naar het gebruik van de buitenruimte in de kinderopvang. De focus lag op de samenwerking tussen pedagogisch medewerkers en IVN-vrijwilligers. Dit bleek een essentiële factor in het al dan niet duurzaam veranderen van de bestaande praktijk.
Lees hier meer over het onderzoek en de resultaten.

Hogeschool Leiden