Hogeschool Leiden

Coachend begeleiden 2 (verdiepingstraining)

Ben je leerkracht en begeleid je stagiaires? Werk je in de zorg en ben je praktijkopleider? Ben je IB-er en wil je je collega’s meer coachend begeleiden? Wil je effectiever coachen en beter communiceren? Heb je behoefte aan meer kennis en vaardigheden op dit gebied? Dan is deze training geschikt voor jou!

Je krijgt inzicht in je eigen manier van communiceren en in die van anderen. Ook leer je hoe je jouw manier van communiceren bewust kunt inzetten om gesprekken beter te laten verlopen. Je krijgt verschillende tools aangereikt om effectiever te coachen en (na)gesprekken te kunnen voeren met stagiaires, collega’s of bijvoorbeeld ouders.

Het accent ligt op het verdiepen van de coachende vaardigheden en het bevorderen van zelfkennis en inzicht ten aanzien van het persoonlijk functioneren als coach.

Inhoud

De volgende onderdelen komen o.a. aan bod:

  • verschillen tussen individuele coaching en groepscoaching
  • herkennen van persoonlijke valkuilen, kwaliteiten en allergieën
  • rollen en patronen
  • leren van dilemma’s
  • reflectie op eigen rol als coach

Tijdens intervisiemomenten bespreek je situaties waar je dagelijks mee te maken krijgt. Deze punten vormen het uitgangspunt tijdens de programmaonderdelen. Naast het uitbreiden van jouw persoonlijk coachingsrepertoire, leer je je coachgedrag af te stemmen op de behoeften en persoonlijkheid van de persoon die jij coacht. In de training is veel ruimte om te oefenen met casussen uit jouw eigen praktijk. Op deze manier wordt de training afgestemd op jouw leerbehoefte.

Rooster en inschrijving

De verdiepingstraining beslaat 8 bijeenkomsten van 3,5 uur (incl. half uur pauze tussendoor).

Rooster 2017-2018 (maandagen van 16.30 - 20.00 uur):
22-01-2018
05-02-2018
05-03-2018
19-03-2018
09-04-2018
15-05-2018
28-05-2018
11-06-2018

Inschrijven kan via dit formulier: INSCHRIJFFORMULIER. Inschrijven kan tot uiterlijk 10 december 2017.
Let op: na inschrijven ontvang je van ons direct een e-mail. Niet ontvangen? Mail dan naar posthbo.educatie@hsleiden.nl.

Locatie

Hogeschool Leiden

Incompany

Het is mogelijk dat wij deze verdiepingstraining incompany voor een of meerdere schoolteams/ schoolbesturen organiseren, met aangepaste inhoud, op locatie en op andere cursusdagen.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een certificaat van Hogeschool Leiden.

Kosten

€ 950,- (exclusief literatuur en avondmaaltijd)

Registerleraar

Deze training wordt gevalideerd door het beroepsregister voor leraren, registerleraar.nl.