Leraar basisonderwijs kleine tafel

Teacher training 'De toekomst van het kleuteronderwijs'

Een kleuter ontdekt al spelend de wereld. Spel, de natuur, het ontdekkend leren, oplossingsgericht werken en het verwerven van taal met het hele lichaam zijn belangrijke onderdelen van het onderwijs aan kleuters. Onze studenten willen wij opleiden om zo met kleuters om te gaan: kindvolgend en spelgeoriënteerd.
Wij zijn blij dat onze student bij jou in de klas de gelegenheid krijgt om ervaring op te doen met het werken met kleuters! Wij willen graag met je in contact komen om onze studenten samen op te leiden.

Het onderwijs aan kleuters is dynamisch. Veel mensen hebben én uiten hun mening over wat goed kleuteronderwijs is. Veel leerkrachten staan op om aan te geven dat ze meer tegemoet willen komen aan het eigene van het jonge kind: kinderen die spelend in de wereld staan, creatief en expressief handelen.

Welke koers wil jij varen? Welke koers moet worden gezet voor onze studenten, de leerkrachten van de toekomst? Daarover willen wij graag met je in gesprek.

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor de mentoren van onze studenten die werkzaam zijn in groep 1 en/of 2 van de basisschool en willen meepraten over het kleuteronderwijs van de toekomst.

We hopen er samen met jou een inspirerende bijeenkomst van te maken, waarin we geïnspireerd raken door elkaars bevlogenheid en waarin we stappen kunnen zetten om vanuit dezelfde basisvisie onze nieuwe collega's op te leiden. 

Datum en inschrijven

Woensdag 11 januari 2017 van 14.00 - 16.30 uur.
Locatie: Hogeschool Leiden

Inschrijven kan via deze inschrijflink.

Kosten

Deze training is gratis.

Contactgegevens

Neem voor meer informatie contact op met docent Marije den Dulk: dulk.den.ma@hsleiden.nl, tel.06-11585652.