Buisjes met fruit - Science & Cooking

Sous vide koken

Wegens succes bieden we een tweede cursus aan. Meld snel aan, want er is slechts plaats voor maximaal 12 deelnemers. 

Vlees, vis of groente perfect bereiden zonder pan? Dat kan met sous vide koken. Een techniek waarbij je een vacuüm-verpakt product gaart in een waterbad. Met de ideale garingstemperatuur haal je het beste uit ingrediënten.

Ben je benieuwd hoe je deze restaurant kwaliteit smaakbeleving thuis kunt realiseren, zonder gebruik te maken van dure apparatuur? Met de geheime trucs in deze cursus leer je hoe je sous vide koken makkelijk en goedkoop thuis kunt doen.

Keywords: CBD, cursus, Cuisine Science, Science & Cooking, sous vide koken, smaakbeleving, garingstemperatuur producten, water displacement method.

Leerdoelen:
Bij deze cursus leer je:

  • De achtergrond en theorie van sous vide koken
  • Over het product – vlees, vis en groente - en de temperatuurranges waarbij het gaar wordt
  • Welke apparatuur je kunt gebruiken om de perfecte gaarheid te realiseren – van basis tot hoogwaardig – en handvatten om het makkelijk en goedkoop thuis te doen
  • Hoe je sous vide kan koken zonder gebruik te maken van dure apparatuur (bijvoorbeeld: water displacement method)

Het laatste deel van de cursus bestaat uit demonstraties en je kunt zelf aan de slag gaan met huis, tuin en keuken sous vide koken.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor geïnteresseerde hobbykoks.

Cursusdatum
18 september 2017

Lestijden
18.30 tot 21.45 uur

Omvang
3 uur theorie, 1 uur praktijk

Getuigschrift
bewijs van deelname

Inschrijven
vóór 4 september 2017

Cursusprijs
€75,-

U kunt zich hier inschrijven.

Terug naar cursussen Science en cooking.