Hogeschool Leiden

Praktische informatie

Duur, studiebelasting en contacturen

De opleiding SPO heeft een looptijd van ruim 30 weken, exclusief vakanties. De totale studiebelasting bedraagt 280 uur (10 EC). Hiervan is ruim 100 uur berekend voor contactuur en 180 uur voor zelfstudie, onderzoek, praktijkopdrachten en portfolio. 

In totaal zijn er 14 lesdagen van 8 uur (netto 7 uur), verdeeld over ongeveer 30 weken. Om de week is er een dag onderwijs of een dag voor de studieopdrachten. De lesdagen vallen op donderdagen van 9.00 tot 17.30 uur.

De opleiding wordt twee keer per jaar aangeboden. De startperiodes kunnen ieder jaar verschillen. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen 2900 euro per cursist, inclusief lunch.

Certificaat

SPO is een officieel post-hbo registeropleiding, gecertificeerd door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt de deelnemer een erkend certificaat. 

Aanmelden

Aangezien een enkeling het verschil niet kan maken, heeft het sterk de voorkeur dat een aantal mensen uit een team tegelijkertijd de opleiding volgt. Zo kan de praktijk dienen als leerwerkplek. De opleiding SPO komt het beste tot zijn recht wanneer in de beroepspraktijk gewerkt wordt met de lesstof en de werkgever de visie van de opleiding onderschrijft. Mede daarom streven we naar lesgroepen die bestaan uit meerdere deelnemers van teams. Om deze reden is een gesprek met een vertegenwoordiger van de werkgever noodzakelijk. 

Meld u hier aan voor een adviesgesprek