Hogeschool Leiden

Praktische informatie

Duur, studiebelasting en contacturen

De opleiding SPO: herstelondersteunend werken duurt 30 weken, exclusief vakanties. In totaal zijn er in de SPO-opleiding 14 lesdagen van 8 uur (netto 7 uur), verdeeld over ongeveer 30 weken. Om de week is er een dag onderwijs of een dag voor de studieopdrachten. De lesdagen vallen op donderdagen van 9.00 tot 17.30 uur.

De totale studiebelasting bedraagt 280 uur (10 EC). Hiervan is ruim 100 uur berekend voor contactuur en 180 uur voor zelfstudie, onderzoek, praktijkopdrachten en portfolio.

De SPO-opleiding wordt twee keer per jaar aangeboden. De startperiodes kunnen ieder jaar verschillen. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

De eerstvolgende startdatum van de post-hbo Sociaal Psychiatrisch Ondersteuner is 13 februari 2020.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen 3250 euro per cursist, inclusief lunch.

Certificaat

SPO: herstelondersteunend werken  is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geregistreerde en gecertificeerde post-hbo-opleiding. Na het succesvol afronden van de opleiding ontvangt de deelnemer een erkend certificaat. 

Aanmelden

Aangezien een enkeling het verschil niet kan maken, heeft het sterk de voorkeur dat een aantal mensen uit een team tegelijkertijd de opleiding volgt. Zo kan de praktijk dienen als leerwerkplek. De opleiding SPO: herstelondersteunend werken komt het beste tot zijn recht wanneer in de beroepspraktijk gewerkt wordt met de lesstof en de werkgever de visie van de opleiding onderschrijft. Mede daarom streven we naar lesgroepen die bestaan uit meerdere deelnemers uit dezelde teams. 

Meld u hier aan voor een adviesgesprek