Hogeschool Leiden

Opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg

De opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg is een éénjarige deeltijdopleiding op HBO-niveau die opleidt voor de functie van praktijkopleider in de gezondheidszorg. De opleiding heeft tot doel studenten voor te bereiden en/of te bekwamen in het uitoefenen van de functie van praktijkopleider binnen de initiële beroepsopleidingenen in de gezondheidszorg.

Dewi Kreunen

Na mijn ervaring als verpleegkundige op de afdeling interne geneeskunde en bij de spoedeisende hulp, was ik toe aan een extra uitdaging. Ik ben met deze opleiding gestart omdat ik een coachende rol wilde vervullen en omdat ik het leuk vind om trainingen te geven. Ook spraken de regelmatige uren me aan.

Dewi Kreunen

Dewi Kreunen volgt de Opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg (OPO). Zij werkt bij het HagaZiekenhuis locatie Leyweg als praktijkbegeleider op de afdeling Acute Opname en Diagnostiek Afdeling (AODA) en als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp.

Lees meer over de inhoud van het programma

Toelatingsvoorwaarden

In verband met het competentiegerichte karakter van de opleiding is het belangrijk dat de deelnemers aan de opleiding beschikken over de mogelijkheid om de praktijkopdrachten en proev(n) van bekwaamheid uit te voeren.

Je kunt je voor de opleiding inschrijven als je een van de volgende (mbo/hbo) opleidingen hebt afgerond:

  • verpleegkunde
  • sociaal werk
  • fysiotherapie
  • klinisch perfusionist
  • operatieassistent
  • anesthesiemedewerker
  • biologisch medisch analist
  • medisch beeldvorming- en bestralingsdeskundige
  • of een ander (hbo)-diploma/getuigschrift en werkervaring als praktijkopleider in de gezondheidszorg; dit is ter beoordeling aan de coördinator van de opleiding.

Diploma

Bij het afronden van de opleiding ontvang je, bij voldoende resultaat, het diploma Praktijkopleider van Hogeschool Leiden.

Accreditatie

De opleiding wordt per cursusjaar geaccrediteerd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN. 

Wil je meer weten over de inhoud van de studie of studiebelasting?

Locatie

De opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg vindt plaats op Hogeschool Leiden, Zernikedreef 11 te Leiden.

Hogeschool Leiden ligt op loopafstand van Leiden Centraal. Bekijk de routebeschrijving.

Informatie en aanmelding

Meld je aan voor de opleiding

Meer weten over de opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg? Bezoek een Informatieavond. Nu al vragen? Neem contact op met opleidingscoördinator John Otto via 06-48133626 of otto.j@hsleiden.nl.