Hogeschool Leiden

Opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg

De opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg is een éénjarige deeltijdopleiding die opleidt voor de functie van praktijkopleider in de gezondheidszorg. De opleiding heeft tot doel studenten voor te bereiden, dan wel te bekwamen in het uitoefenen van de functie van praktijkopleider binnen initiële opleidingen in de gezondheidszorg.

Dewi Kreunen

Na mijn ervaring als verpleegkundige op de afdeling interne geneeskunde en bij de spoedeisende hulp, was ik toe aan een extra uitdaging. Ik ben met deze opleiding gestart omdat ik een coachende rol wilde vervullen en omdat ik het leuk vind om trainingen te geven. Ook spraken de regelmatige uren me aan.

Dewi Kreunen

Dewi Kreunen volgt de Opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg (OPO). Zij werkt bij het HagaZiekenhuis locatie Leyweg als praktijkbegeleider op de afdeling Acute Opname en Diagnostiek Afdeling (AODA) en als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp.

Lees meer over de inhoud van het programma

Toelatingsvoorwaarden

Wanneer je wilt deelnemen aan deze opleiding dan beschik je over de mogelijkheid om praktijkopdrachten uit te voeren. Daarnaast bezit je één van de volgende diploma’s of getuigschriften:

  • verpleegkundige
  • hartfunctielaborant
  • klinisch perfusionist
  • sociaal pedagogisch hulpverlener 
  • klinisch neurofysiologisch laborant
  • biomedisch analist/longfunctie analist
  • operatieassistent/anesthesiemedewerker
  • radiodiagnostisch laborant therapeutisch laborant
  • of een ander (hbo)-diploma/getuigschrift en werkervaring als praktijkopleider in de gezondheidszorg; dit is ter beoordeling aan de cursusleiding.

Diploma

Bij het afronden van de opleiding ontvang je, bij voldoende resultaat, het diploma Praktijkopleider van Hogeschool Leiden.

Accreditatie

De opleiding wordt per cursusjaar geaccrediteerd bij het Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&VN. 

Wil je meer weten over de inhoud van de studie of studiebelasting?

Locatie

De opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg vindt plaats op Hogeschool Leiden. Bekijk de routebeschrijving.

Informatie en aanmelding

Meld je aan voor de opleiding

Meer weten over de opleiding Praktijkopleider in de gezondheidszorg? Bezoek een Informatieavond. Nu al vragen? Neem contact op met opleidingscoördinator John Otto via +31(0)71 5188 427 of otto.j@hsleiden.nl.