Opleiding Communicatie

Ontwerpen van effectieve vergaderingen & studiedagen

Elkaar professioneel ontmoeten

In organisaties wordt veel tijd besteed aan vergaderingen. Meestal ervaart men deze tijd niet als betekenisvol en effectief, maar als een energielek en tijdverspilling. Dat is zonde!

Wat als jouw mensen tevreden een vergadering uit lopen? Stel dat dit niet één keer, maar elke keer lukt? Een utopie of een realistische mogelijkheid? Hoe kom je vervolgens tot effectief vergaderen? Hoe kun je van vergaderingen en studiedagen ontmoetingen maken die zinvol en effectief zijn? Hoe kunnen teamleden op een hoog professioneel niveau met elkaar in dialoog gaan en elkaar potentieel benutten?

Doelgroep

Leidinggevenden, directeuren, stafmedewerkers, coördinatoren, teamleiders en managers. Kortom, een ieder die een team aan te sturen heeft en regelmatig bijeenkomsten organiseert. HBO werk- en denkniveau is vereist.

Inhoud

Verschillen in de ontmoetingsvormen:

  • Werken met drie ontmoetingsvormen waarbij de doelen, dynamiek en het ontwerp van de verschillende vormen helder wordt.
  • Werken met de diversiteit van teamleden om tot co-creatie te komen: werken met inzichten, bewustzijn vergroten, verbreden van perspectieven.
  • Begeleiden van verschillende ontmoetingsvormen.

Werkbijeenkomsten over ambitie & strategie:

  • De complexiteit van de verhoudingen tussen prioriteiten, ambitie en strategische route kunnen duiden.

Opbrengst

  • Je kunt onderscheid maken in ontmoetings-vormen (operationele bijeenkomst, creatieve bijeenkomst, strategische bijeenkomst).
  • Je kunt nieuwe (co-creatieve) werkvormen en vaardigheden inzetten in werkbijeenkomsten, vergaderingen en studiedagen, zodat deze effectief, creatief en betekenisvol zijn.
  • Je kunt verschillende ontmoetingsvormen ontwerpen.

Opzet

In deze twee dagen maak je kennis met verschillende werkvormen die direct toepasbaar zijn in jouw organisatie. De manier van werken die we aanbieden vraagt om leiderschapsvaardigheden die je kunt leren. Het is de bedoeling dat je tussen de twee bijeenkomsten oefent in je eigen werkprakrijk. Aan het einde van de tweede bijeenkomst ga je naar huis met een ontwerp voor een bijeenkomst, een vergadering of een studiedag.

Data en inschrijving

Deze training bestaat uit twee trainingsdagen van 09.30-17.00 uur.

Data:
Woensdag 29-11-2017
Woensdag 24-01-2018

Inschrijven kan via dit formulier: INSCHRIJFFORMULIER.
Let op: na inschrijving ontvang je van ons direct een e-mail. Niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via 071-5188726.

Voor een meerprijs van € 100,- kun je een coachgesprek met één van de begeleiders voeren zodat je optimaal deze kunt uitvoeren in de praktijk. Dit kun je bij je inschrijving aangeven of je kunt dit op een later moment aanvragen.

Locatie

(In de omgeving van) Hogeschool Leiden

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Kosten

€ 495,- (incl. koffie/ thee, lunch en materialen)

Incompany

Neem voor meer informatie contact op met Centrum onderwijs & innovatie Leiden.
Telefoon: 071-51 88 726
E-mail: posthbo.educatie@hsleiden.nl

Voor inhoudelijke informatie neem contact op met Miriam Schreurs.
Telefoon: 06-53 39 00 96
E-mail: Miriam.schreurs@skillsenco.nl

Incompany

Het is mogelijk dat wij deze training incompany organiseren, op locatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.