Hogeschool Leiden

Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters)

  • Cursus
  • Vrijeschool Onderwijs
  • Start: 16 oktober 2024
  • Duur 3 maanden
  • Nederlandstalig
  • Bewijs deelname

In het kort

Ben jij leerkracht in het kleuteronderwijs en werkzaam op een vrijeschool? Wil jij je blik verbreden en jouw kennis van de kleuterpedagogiek en didactiek opfrissen of verdiepen? Of heb je vraagstukken met betrekking tot het jonge kind die je verder zou willen onderzoeken, zodat je individueel en met je team verder kunt? Dan zit je met deze basiscursus goed.

Voor wie is deze basiscursus bedoeld?

De Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters) richt zich op kleuterleerkrachten die op een vrijeschool (willen) werken en verdieping zoeken. Ook als je als kleuterleerkracht werkzaam bent in de invalpool ben je van harte welkom. We verwachten dat je het geleerde toe kunt passen in de praktijk door het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en door collegiale consultatie.

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses. Het expertteam werkt daarbij nauw samen met onze partners uit het werkveld. Zo kunnen we optimaal inspelen op de actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Nieuwsgierig? Bekijk ons actuele opleidingsaanbod.

Wat je leert

Na deze Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters) heb je: 

- het kleutervak nog meer in de vingers en kun je het jonge kind vanuit hernieuwde moed en vernieuwd inzicht begeleiden. 

- je pedagogische didactische meesterschap verder kunnen ontwikkelen en kun je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kleuteronderwijs binnen de cultuur van jouw school. 

- meer zicht op de bedoelingen van het vrijeschool kleuteronderwijs, de achtergronden en de praktische mogelijkheden. 

Na het afronden van de BVO Kleuters ontvang je een bewijs van deelname.

Vergelijkbare opleidingen

Jezelf verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden bieden we diverse cursussen, masterclasses, workshops en andere opleidingstrajecten aan. Denk bijvoorbeeld aan de Basisopleiding Vrijeschool Onderwijs Kunst (BVO Kunst). Benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk het nascholingsoverzicht.

Naast onze 4-daagse BVO Kleuters biedt BVS-schooladvies een 2-jarige opleiding Vrijeschoolpedagogie voor kleuterleerkrachten aan (8 dagen per jaar).

Programma

Het doel van de Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters) is om je te inspireren, zodat jij je pedagogische didactische meesterschap verder kunt ontwikkelen en een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van het kleuteronderwijs binnen de cultuur van jouw school. De nieuwe startdatum van de BVO Kleuters is 16 oktober 2024. Klik hier voor het rooster. 

Schrijf je in

De Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters start 16 oktober 2024. Schrijf je hieronder in.

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden. De uiterste inschrijfdatum is gelijk aan de startdatum van de opleiding/cursus.

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan BVO Kleuters? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Duur en locatie: de BVO Kleuters duurt drie maanden (vier bijeenkomsten). De eerste drie lessen zijn online en de laatste les vindt plaats op Hogeschool Leiden.

Studiebelasting: totaal circa 75 uur, bestaande uit circa 25 uur contacttijd en 50 uur zelfstudie en eindopdracht.

Rooster: de BVO Kleuters start 16 oktober 2024. Hier vind je het rooster. 

Certificaat: na de BVO Kleuters ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Kosten: € 895,-  (incl. koffie/thee, lunch en studiehandleiding)

Informatie: neem voor meer informatie contact op met Centrum onderwijs & innovatie Leiden via +31(0)6 46846 778 of [email protected].