Hogeschool Leiden

Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters)

  • Cursus
  • Vrijeschool Onderwijs
  • Start 26-01-2022
  • Duur 3 maanden
  • Nederlandstalig
  • Bewijs deelname

In het kort

Ben jij leerkracht in het kleuteronderwijs en werkzaam op een vrijeschool? Wil jij je blik verbreden en jouw kennis van de kleuterpedagogiek en didactiek opfrissen of verdiepen? Of heb je vraagstukken met betrekking tot het jonge kind die je verder zou willen onderzoeken, zodat je individueel en met je team verder kunt? Dan zit je met deze basiscursus goed.

Voor wie is deze basiscursus bedoeld?

De Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters) richt op kleuterleerkrachten die op een vrijeschool (willen) werken en verdieping zoeken. Ook als je als kleuterleerkracht werkzaam bent in de invalpool ben je van harte welkom. We verwachten dat je het geleerde toe kunt passen in de praktijk door het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en door collegiale consultatie.

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Als leraar ben je nooit uitgeleerd. Centrum onderwijs & innovatie Leiden biedt een uitgebreid aanbod voor professionals in het onderwijs, waaronder post-hbo opleidingen, cursussen, workshops en masterclasses. We werken daarbij nauw samen met onze partners uit het werkveld. Zo kunnen we optimaal inspelen op de actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Nieuwsgierig? Bekijk ons actuele opleidingsaanbod.

Wat je leert

Na deze Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters) heb je: 

- het kleutervak nog meer in de vingers en kun je het jonge kind vanuit hernieuwde moed en vernieuwd inzicht begeleiden. 

- je pedagogische didactische meesterschap verder kunnen ontwikkelen en kun je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kleuteronderwijs binnen de cultuur van jouw school. 

- meer zicht op de bedoelingen van het vrijeschoolkleuteronderwijs, de achtergronden en de praktische mogelijkheden. 

Na het afronden van de BVO Kleuters ontvang je een bewijs van deelname.

Vergelijkbare opleidingen

Jezelf verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden bieden we diverse cursussen, masterclasses, workshops en andere opleidingstrajecten aan. Denk bijvoorbeeld aan de Basisopleiding Vrijeschool Onderwijs. Benieuwd naar ons actuele aanbod? Bekijk het nascholingsoverzicht.

Programma

Het doel van de Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters (BVO Kleuters) is om je te inspireren, zodat jij je pedagogische didactische meesterschap verder kunt ontwikkelen en een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van het kleuteronderwijs binnen de cultuur van jouw school. De BVO Kleuters wordt het komende jaar verzorgd door Anne Schol en Maartje Putter.

Dowload het rooster BVO Kleuters voor 2022

Schrijf je in

De eerstvolgende Basiscursus Vrijeschool Onderwijs Kleuters start op 26 januari 2022. Wil je deelnemen? Meld je dan nu aan!

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan BVO Kleuters? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Duur en locatie: de BVO Kleuters duurt 3 maanden (4 bijeenkomsten) en vindt plaats op Hogeschool Leiden.

Studiebelasting: totaal circa 75 uur, bestaande uit circa 25 uur contacttijd en 50 uur zelfstudie en eindopdracht.

Rooster: deze basiscursus start op 26 januari 2022. Download het rooster BVO Kleuters.

Certificaat: na de BVO Kleuters ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Kosten: € 500,- ( incl. koffie/thee, lunch en studiehandleiding).

Informatie: neem voor meer informatie contact op met Centrum onderwijs & innovatie Leiden via +31(0)6 46846 778 of posthbo.educatie@hsleiden.nl.