Informatica studenten in de klas

Moderne media in het hbo

Speciaal voor docenten die werkzaam zijn in het hoger beroepsonderwijs, heeft Centrum onderwijs & innovatie Leiden de training 'Moderne media in het hbo' ontwikkeld. Deze cursus is afgeleid van de succesvolle post-hbo opleiding Onderwijs en Moderne media.

De 21st Century Skills, flipping the classroom, Steve Jobsscholen, Wikipedia, serious gaming, sociale media, digitale borden, mobiel leren, stemkastjes, mediawijsheid, samenwerkend leren, individueel leren, communicatie, web 2.0, Multi-tasking, het is slechts een greep uit de termen die de laatste jaren worden gerelateerd aan modern onderwijs en ict.

EXTRA WERK OF EXTRA KANSEN?

Vraag je je wel eens af hoe je zo goed mogelijk gebruik kunt maken van alle eigentijdse digitale middelen om jouw onderwijs aantrekkelijker en uitdagender te maken? Dan is deze training iets voor jou!

Doelgroep

De training is speciaal ontwikkeld voor docenten in het hbo. Om deel te nemen aan de training is een onderwijsbevoegdheid/ BDB-certificaat (voorheen PDV-certificaat) vereist. 

Inhoud

De training is een professionaliseringstraject voor docenten die op eigentijdse wijze volop gebruik willen maken van de mogelijkheden die moderne media bieden voor zijn/ haar vak. De training is afgeleid van de in 2010 geregistreerde post-hbo opleiding Onderwijs en Moderne media van Hogeschool Leiden.

De training bestaat uit een mix van praktijk, didactiek en kennis van moderne media. Daarbij wordt gewerkt met wat nu beschikbaar is op het gebied van tablets, smartphones, software en sociale media. Tegelijkertijd wordt regelmatig een blik geworpen op de allernieuwste ontwikkelingen en de kansen die deze bieden voor het onderwijs nu en in de toekomst.

Onderwerpen

De training bestaat uit college, intervisie en workshops. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Samenwerkend leren (ict-werkvormen in onderwijs)
  • TPACK-model en Onderwijs in the Cloud (onderwijsmodel en online-werken)
  • Presenteren (nooit meer een saaie PowerPoint)
  • Mobile Devices (smartphones, tablets, camera’s en sociale media in het onderwijs)
  • Flipped Classroom (onderwijsmodel met ict als belangrijke component)

*) De volgorde van onderwerpen kan afwijken.

Tijdens de terugkommiddag presenteer je wat je hebt ondernomen om ict en moderne media te integreren in het door jou gegeven onderwijs.

Studiebelasting

De totale studiebelasting bedraagt circa 60 uur. Dit betreft 44 contacturen en circa 16 zelfstudie-uren.

Duur en locatie

De training beslaat 6 dagen, die verspreid over ongeveer een half jaar plaatsvinden. De training vindt plaats op Hogeschool Leiden.

Data en inschrijven

Het rooster van schooljaar 2018-2019 wordt hier binnenkort bekend gemaakt.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvang je een certificaat van Hogeschool Leiden.

Kosten

€1.250,- (incl. koffie/ thee en lunch)

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Centrum onderwijs & innovatie Leiden.

Telefoon: 071-51 88 726
E-mail: posthbo.educatie@hsleiden.nl