Hogeschool Leiden

Is de Associate degree van Management in de Zorg iets voor jou?

Ben jij werkzaam in de zorg of maatschappelijke dienstverlening en durf je de uitdaging aan om jouw persoonlijke en professionele effectiviteit te vergroten? De huidige praktijk van zorg en welzijn vraagt om professionals die in staat zijn om verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit van dienstverlening van de zorg. Dat doe je samen met je collega's, met een grote mate van zelfstandigheid binnen je team. Resultaatgericht, met de klant als uitgangspunt. Met behulp van het Ad-programma verwerf je de competenties die een senior professional of leidinggevende op operationeel niveau moet bezitten.

"Toen mijn manager vroeg of ik een opleiding wilde volgen, heb ik geen moment getwijfeld. Het Ad-programma Management in de Zorg biedt mij de mogelijkheid eens echt goed in de organisatie te kijken. Ik word mij bewust van de manier waarop mijn organisatie werkt en kan keuzes daarom beter begrijpen. Ik heb nu al veel zin om door te gaan voor de bachelortitel. Het is toch zonde om na een jaar te stoppen? Je verrijkt jezelf er enorm mee."

Nicoline Hermans, teamleider in een verzorgingstehuis

Competent in zorgmanagement

Tijdens de opleiding doe je o.a. kennis op over plannen en organiseren, financieel management, het bewaken en optimaliseren van de kwaliteit en het maken van een ondernemingsplan voor je eigen afdeling. Daarnaast leer je hoe je personeel kunt inzetten, hoe je gesprekken met medewerkers voert en hoe je mensen kunt stimuleren om bij te dragen aan verandering. De vraag van de cliënt en de markt is daarbij altijd het uitgangspunt.

Combinatie werk en studie

De opleidingscompetenties zijn opgesteld samen met het werkveld. Zo kunnen we ervoor zorgen dat alles wat je leert directe relevantie heeft voor jouw werkzaamheden. Tijdens de opleiding vormen de taken en producten van zelfsturende en regievoerende professionals het uitgangspunt. Jouw werk fungeert daarbij als belangrijke leeromgeving. Je voert praktijkopdrachten uit binnen je eigen organisatie. Daarbij krijg je ondersteuning van onze docenten en een begeleider uit je eigen organisatie. Om deel te kunnen nemen aan het Ad-programma is het dan ook noodzakelijk dat je een relevante baan hebt van ten minste 20 uur per week.

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38 (aanwezig ma t/m do).

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38 (aanwezig ma t/m do).

Of stel je vraag via ons digitale formulier