Studenten Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Conflicthantering en Mediation

Voor iedereen die beter wil kunnen omgaan met conflicten

Waar mensen met elkaar samenleven en samenwerken, zijn conflicten onvermijdelijk. Als die op een constructieve manier worden opgelost, kan dat de onderlinge relatie alleen maar ten goede komen. Maar hoe doe je dat? Hogeschool Leiden biedt nu de training Conflicthantering en Mediation aan voor professionals die hun conflicthanteringsvaardigheden willen aanscherpen. De training biedt inzicht in het ontstaan van conflicten, de wijze waarop conflicten escaleren en vooral: hoe kun je conflicten oplossen. Als onderdeel van de toolkit waarmee u als deelnemer naar huis gaat, besteden we ook aandacht aan diverse vormen van onderhandelen (distributief en integratief) en aan mediation technieken. De training is bedoeld voor iedereen die niet de ambitie heeft om (geregistreerd) mediator te worden, maar wel beter met conflicten wil omgaan – op de werkplek en privé!

Blended Learning

De training wordt aangeboden via de principes van blended learning. Dat betekent dat u als deelnemer thuis achter de computer een deel van het programma voorbereidt. In de klassikale bijeenkomsten vertaalt zich die voorbereiding naar concrete oefensituaties. De klassikale bijeenkomsten worden geleid door professionele trainers, die u feedback geven tijdens de oefeningen. In de twee laatste bijeenkomsten wordt getraind met professionele acteurs.

Inhoud

In de training Conflicthantering en Mediation komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Communicatieleer

- Conflicthantering

- Integratief onderhandelen

- Conflictbemiddeling/mediation

Toelatingsvoorwaarden

U wordt toegelaten tot de training als u aantoonbaar over minimaal een HBO-denkniveau beschikt.

Certificaat

Na afronding van deze cursus ontvangt u een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Docenten

De training wordt verzorgd door een vast docententeam. Drs Marga Janssen, mw Simone Moloughney en drs. Annelies Roovers zijn elk mediator en als trainer en docent verbonden aan Hogeschool Leiden.

Inschrijven

U kunt zich digitaal aanmelden via het  inschrijfformulier.