Man en vrouw geven elkaar een high five

Opleiding tot Werkgelukdeskundige

  • Opleiding / post-hbo
  • HRM
  • Start 08-09-20
  • Duur 6 dagen
  • Nederlandstalig
  • Bewijs van deelname

In het kort

Werkgelukdeskundige staat op de tweede plaats in het overzicht van nieuwe beroepen met toekomst. Een werkgelukdeskundige is een manager, adviseur of stafmedewerker die zich bezighoudt met het vergroten van het werkgeluk in organisaties. Veel organisaties kampen met lage ‘engagement’ (bevlogenheid) scores waardoor bijvoorbeeld productiviteit, flexibiliteit en creativiteit onder druk staan. Verwacht wordt dat dit steeds meer gaat toenemen. Als toekomstig werkgelukdeskundige ga jij hiermee aan de slag!

Voor wie is deze post-hbo opleiding bedoeld?

Deze opleiding is met name geschikt voor managers, ondernemers en professionals die werkzaam zijn binnen het HR-vakgebied; die zich willen ontwikkelen op het gebied van werkgeluk en hun expertise over gelukkig werken willen vergroten.

Samenwerking EHERO en HappinessBureau

De Opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau. Het doel van EHERO is om bij te dragen aan een groter geluk voor een groter aantal mensen. Geluk wordt daarbij opgevat als levensvoldoening en kwaliteit van leven. Het HappinessBureau zet zich in om organisaties (nog) succesvoller te maken door het geluk van werknemers te vergroten. Dit doen zij in zowel binnen als buitenland door middel van advies, training en onderzoek, maar ook door het publiceren van artikelen en boeken, het geven van presentaties en het organiseren van events en workshops over gelukkig werken.

Deze opleiding start ook op verschillende momenten in 2020 bij Hogeschool Saxion (Deventer) en Fontys Hogescholen (Eindhoven).

Wat je leert

Als werkgelukdeskundige ga jij op zoek naar wat geluk en werkgeluk betekent voor werknemers. Hoe kun je dit meten? Welke instrumenten kun je inzetten om werkgeluk en werkplezier te vergroten? Jij baseert keuzes op theoretische kennis over werkgeluk en bent op de hoogte van praktijkgerichte inzichten van bedrijven en organisaties die binnen dit thema actief zijn. Daarnaast zet je praktische tools, fun-werkvormen en inspirerende oefeningen in binnen jouw organisatie.

Na het volgen van deze opleiding weet jij:

  • hoe je medewerkers zelf hun eigen werkgeluk kunt laten vergroten.
  • hoe je dit als organisatie kunt faciliteren.
  • wat gelukkig leidinggeven inhoudt en hoe je dit toepast.
  • succesvol veranderingen teweeg te brengen om een gelukkige(re) organisatie te worden.

Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een bewijs van deelname.

Vergelijkbare opleidingen

De Opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt aangeboden vanuit de faculteit Management en Bedrijf. Op het gebied van Human Resource Management biedt de faculteit ook een voltijd bacheloropleiding aan. Je leert in deze opleiding hoe je een organisatie het beste kunt adviseren en ondersteunen bij het ontwikkelen en uitvoeren van het HR-beleid. Ook ontdek je wat er nodig is om het beste uit mensen te halen.

Programma

Onderzoek toont aan dat meer werkgeluk leidt tot minder verzuim, minder stress, hogere productiviteit, kwaliteit van dienstverlening en medewerker- en klanttevredenheid. Als werkgelukdeskundige houd jij je bezig met het vergroten van het werkgeluk in organisaties. De Opleiding tot Werkgelukdeskundige bereidt je voor op dit uitdagende vakgebied.

De Opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt aangeboden in samenwerking met de Erasmus Universiteit (Erasmus Happiness Economics Research Organization, EHERO) en het HappinessBureau.

Het is mogelijk om deze opleiding in 2020 op verschillende locaties te volgen: Hogeschool Leiden, Hogeschool Saxion in Deventer en Fontys Hogescholen in Eindhoven. Iedere hogeschool biedt een vergelijkbaar programma aan zodat je zelf kunt kiezen welke plek jouw voorkeur heeft.

V.l.n.r.: logo Hogeschool Leiden, Logo Fontys Hogescholen en logo Hogeschool Saxion

Het programma van deze opleiding draait om de principes van geluk en werkgeluk, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Iedere lesdag bestaat uit twee dagdelen. Ieder dagdeel staat een nieuw onderdeel centraal. 

Er komen verschillende vraagstukken aan bod: hoe kun je de betrokkenheid van de medewerkers binnen je organisatie en hun werkgeluk vergroten? Verder gaat het programma in op thema's zoals: wat is geluk en gelukkig werken, hoe kun je als organisatie werkgeluk faciliteren en hoe kun je werkgeluk meten.

Download het lesoverzicht

Binnen het programma van de Opleiding tot Werkgelukdeskundige werken we met verschillende werkvormen: hoorcolleges, praktijk- en oefenvormen. Ook ga je vanaf lesdag 3 aan de slag met een eigen casus. 

Deze opleiding wordt landelijk aangeboden. Het programma is ontwikkeld door verschillende partners met expertise op het gebied van werkgeluk en human resource management: Hogeschool Leiden, EHERO (Erasmus Happiness Economics Research Organization) en het HappinessBureau. 

De Opleiding tot Werkgelukdeskundige wordt gegeven door twee docenten: Gea Peper en Guy van Liemt. Ook staan er presentaties op het programma van verschillende gastsprekers.

Hoofddocent Gea Peper

Gea Peper is oprichter en eigenaar van het HappinessBureau. Zij begon haar carrière als internationaal change-managementconsultant voor Accenture en Deloitte. Daarna werkte ze in HR voor De Nederlandsche Bank en de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.

Guy van Liemt

Guy van Liemt is directeur van EHERO, het kennis- en onderzoeksinstituut over geluk, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Guy is van oorsprong bedrijfseconoom en daarnaast Register Marketeer. Hij begeleidt vanuit de Erasmus Universiteit de opleidingsprogramma's voor executives over geluk. Guy is een regelmatige spreker over geluk en de kracht purpose en waarden & principes. Guy neemt in de opleiding twee dagdelen voor zijn rekening. 

Inschrijven

Wil je je ontwikkelen tot werkgelukdeskundige en medewerkers inspireren en motiveren? De eerstvolgende Opleiding tot Werkgelukdeskundige gaat van start op 8 september 2020. Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je in

Deze opleiding start ook op verschillende momenten in 2020 bij Hogeschool Saxion (Deventer) en Fontys Hogescholen (Eindhoven).

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen, workshops, masterclasses en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.

Praktische informatie

Ben je van plan om deel te nemen aan de Opleiding tot Werkgelukdeskundige? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, het rooster en de kosten.

Studie-investering: de opleiding bestaat uit 6 volle lesdagen op dinsdagen van 13.30 - 20.30 uur. Houd per lesdag rekening met een studiebelasting van ongeveer 4 uur. Dat is inclusief leeswerk (boeken / artikelen), aanvullende links, filmpjes bekijken en het uitvoeren van (praktijk)opdrachten. 

Rooster: de opleiding start op 8 september 2020. Download het rooster.

Kosten: de kosten voor deze post-hbo opleiding bedragen: € 3.495,- (incl. koffie/ thee, incl. literatuur, excl. eventuele examengelden).

Management & Bedrijf

Voor alle nascholingen en maatwerktrajecten gelden de algemene leveringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden. Heb je vragen? Neem via het contactformulier contact met ons op.