Kunstzinnige therapie opleiding

Ervaringscentrum voor Kunstzinnige therapie

Het ervaringscentrum Kunstzinnige Therapie is op 1 december 2011 opgericht. Het centrum heeft als doel te bevorderen dat ervaren kunstzinnig therapeuten hun kennis en vaardigheden in een collegiaal verband delen met hun jongere collega's.

Cornelie Herman-avonden

Het ervaringscentrum organiseert maandelijkse Cornelie Herman-avonden. Op deze avonden stellen ervaren therapeuten en docenten van de opleiding Kunstzinnige Therapie op een praktische wijze kunstzinnige technieken en aspecten van de scholingsweg van de therapeut aan de orde. Zij zijn bereid om over hun onderwerp nascholing en bijscholing te verzorgen.

Op de avonden kan een duidelijker beeld ontstaan van wat er aan na- en bijscholing mogelijk is en wie die kunnen aanbieden. Bovendien kunnen therapeuten laten zien wat zij in de praktijk hebben ontwikkeld. Daarnaast wil het ervaringscentrum er met deze avonden toe bijdragen dat er samenhangende nascholingstrajecten ontstaan voor therapeuten in de verschillende werksituaties.

Dragende kring / coördinator

De dragende kring van het ervaringscentrum wordt gevormd door kunstzinnig therapeuten Nurene Armajani (Deventer), Liesbeth Borg (Leiden), Milou Dunselman (Meppel), Marijke de Mare (Den Haag) en muziektherapeut Odulf Damen (Zutphen).

De coördinator is van het ervaringscentrum is Harrie Salman.

 

Aanmelden kan via kt@hsleiden.nl. 

Onderdeel Chartres-kring

Het ervaringscentrum maakt deel uit de in 2009 ontstane Chartres-kring voor scholings- en ontwikkelingsvragen. In deze kring willen afgestudeerde therapeuten met elkaar vragen van professionele scholing en persoonlijke ontwikkeling delen. Daarmee kan de behoefte aan nascholing en bijscholing zichtbaar worden.