Leraar basisonderwijs kinderen

Engels in het basisonderwijs (incl. VVTO)

Binnen Europa en in de Nederlandse politiek is er steeds meer aandacht voor Engels in het basisonderwijs. Naast Engels in groep 7 en 8 bieden inmiddels al meer dan 1000 scholen in Nederland ook Vroeg Vreemde Talenonderwijs (VVTO) Engels aan en dit aantal groeit ieder jaar.

Is het VVTO reeds binnen jouw school ingevoerd, gaan jullie hiermee aan de slag en/ of wil je je meer professionaliseren op het gebied van didactische vaardigheden, de communicatieve methode en jouw eigen vaardigheid? Dan is deze training wellicht iets voor jou!

Doelgroep

De training is bedoeld voor leerkrachten en/ of schoolteams, die hun Engelse eigen vaardigheid en Engelse didactische vaardigheden willen verbeteren.

Inhoud

Het VVTO en een daarop aansluitende leerlijn Engels vraagt nogal wat binnen een school. Zo is ‘spelenderwijs leren’, ‘doeltaal is voertaal’ en het gescheiden aanbieden van het Nederlands en het Engels essentieel. Het is belangrijk dat je als leerkracht goed Engels kan spreken en dat je weet hoe het Engels spelenderwijs kan worden aangeboden. Dit vraagt goede Engelse taalvaardigheid en passende didactiek.

In deze training staan de eigen vaardigheid en de didactische vaardigheden centraal. De eigen vaardigheid richt zich vooral op woordenschat en grammatica, met het oog op het gebruik van de Engelse taal in de les. De praktische toepassing van de taal in de klas staat dus centraal. De didactische vaardigheid richt zich op het aanbieden van breed inzetbare, speelse didactische werkvormen, om de taalvaardigheid van leerlingen te helpen ontwikkelen. Verder leer je om kritisch naar methodes te kijken, waarbij je wordt gestimuleerd om te kijken naar wat het beste bij jouw leerstijl en jouw groep past en hoe je variatie in jouw lessen aan kunt brengen.

Deze training is ook opgenomen in het aanbod van het Nuffic.

Studie-investering

De totale studie-investering bedraagt circa 28 uur, bestaande uit 16 uur contacttijd en 12 uur voorbereiding/ toepassing in de eigen praktijk. Daarnaast geldt uiteraard dat je jouw eigen vaardigheid verbetert door veel te oefenen en ervaring op te doen.

Data en inschrijving

Deze cursus start op 18 januari 2020. Het rooster is als volgt:

Tijdstip: 18:00 - 20:00
18-01-2021
01-02-2021
15-02-2021
01-03-2021
15-03-2021
29-03-2021
19-04-2021
10-05-2021

Inschrijven kan via dit inschrijfformulier.

Let op, na inschrijven ontvang je van ons direct een e-mail. Niet ontvangen? Mail dan naar posthbo.educatie@hsleiden.nl.

Locatie

Hogeschool Leiden

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Kosten

€ 620,- (incl. koffie/ thee, excl. literatuur)

Incompany

Het is mogelijk dat wij deze training incompany voor een of meerdere schoolteams organiseren, op locatie. De bijeenkomsten worden door de docent in overleg met de school gepland.

Nuffic

Deze training wordt ook vermeld op de website van Nuffic onder het kopje 'Volg nascholing'.

Nuffic is dé site voor scholen die zich begeven op weg naar een volwaardige aanbod vroeg vreemde talenonderwijs. Nuffic over ons aanbod: "Jullie cursus ziet er goed onderlegd en gedegen uit en lijkt goed te werken aan de competenties voor de vvto-leerkracht."

Opleiding Coördinator VVTO

Wij bieden ook de opleiding Coördinator VVTO aan. Deze is bedoeld voor leerkrachten die al een aantal jaar ervaring hebben in het basisonderwijs, die plezier hebben in internationalisering en Vroeg Vreemde Talenonderwijs (VVTO) en waarvan de schoolleiding en het team willen dat hij/zij gaat functioneren als coördinator VVTO.
Lees hier meer over deze opleiding.