Leraar basisonderwijs kinderen

Engels in het basisonderwijs (incl. VVTO)

Deze training is ook opgenomen in het aanbod van het Nuffic.

Binnen Europa en in de Nederlandse politiek is er steeds meer aandacht voor Engels in het basisonderwijs. Naast Engels in groep 7 en 8 bieden inmiddels al meer dan 1000 scholen in Nederland ook Vroeg Vreemde Talenonderwijs (VVTO) Engels aan en dit aantal groeit ieder jaar.

Is het VVTO reeds binnen jouw school ingevoerd, gaan jullie hiermee aan de slag en/ of wil je je meer professionaliseren op het gebied van didactische vaardigheden, de communicatieve methode en jouw eigen vaardigheid? Dan is deze training wellicht iets voor jou!

Doelgroep

De training is bedoeld voor leerkrachten en/ of schoolteams, die hun Engelse eigen vaardigheid en Engelse didactische vaardigheden willen verbeteren.

Inhoud

Het VVTO en een daarop aansluitende leerlijn Engels vraagt nogal wat binnen een school. Zo is ‘spelenderwijs leren’, ‘doeltaal is voertaal’ en het gescheiden aanbieden van het Nederlands en het Engels essentieel. Het is belangrijk dat je als leerkracht goed Engels kan spreken en dat je weet hoe het Engels spelenderwijs kan worden aangeboden. Dit vraagt goede Engelse taalvaardigheid en passende didactiek.

In deze training staan de eigen vaardigheid en de didactische vaardigheden centraal. De eigen vaardigheid richt zich vooral op woordenschat en grammatica, met het oog op het gebruik van de Engelse taal in de les. De praktische toepassing van de taal in de klas staat dus centraal. De didactische vaardigheid richt zich op het aanbieden van breed inzetbare, speelse didactische werkvormen, om de taalvaardigheid van leerlingen te helpen ontwikkelen. Verder leer je om kritisch naar methodes te kijken, waarbij je wordt gestimuleerd om te kijken naar wat het beste bij jouw leerstijl en jouw groep past en hoe je variatie in jouw lessen aan kunt brengen.

Studiebelasting

De totale studiebelasting bedraagt circa 28 uur, bestaande uit 16 uur contacttijd en 12 uur voorbereiding/ toepassing in de eigen praktijk. Daarnaast geldt uiteraard dat je jouw eigen vaardigheid verbetert door veel te oefenen en ervaring op te doen.

Registerleraar.nl

Deze module wordt gevalideerd door het beroepsregister voor leraren, www.registerleraar.nl.

Data en inschrijving

De training beslaat acht bijeenkomsten van twee uur: 18.00 - 20.00 uur.

Rooster 2018-2019
Dinsdagen

1 09-10-2018
2 20-11-2018
3 11-12-2018
4 29-01-2019
5 12-02-2019
6 12-03-2019
7 02-04-2019
8 23-04-2019

Inschrijven kan via dit formulier: INSCHRIJFFORMULIER.

Let op, na inschrijven ontvang je van ons direct een e-mail. Niet ontvangen? Neem dan contact met ons op via: 071-5188726 of posthbo.educatie@hsleiden.nl 

Locatie

Hogeschool Leiden

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Kosten

€ 620,- (incl. koffie/ thee, excl. literatuur)

Incompany

Het is mogelijk dat wij deze training incompany voor een of meerdere schoolteams organiseren, op locatie. De bijeenkomsten worden door de docent in overleg met de school gepland.

Nuffic

Deze training wordt ook vermeld op de website van Nuffic onder het kopje "nascholingscursussen voor vvto-leerkrachten".

Nuffic is dé site voor scholen die zich begeven op weg naar een volwaardige aanbod vroeg vreemde talenonderwijs. Nuffic over ons aanbod: "Jullie cursus ziet er goed onderlegd en gedegen uit en lijkt goed te werken aan de competenties voor de vvto-leerkracht."