Opleiding Communicatie

Teamtraining Effectief communiceren

Haal het maximale uit je team!

Het ingewikkelde van communicatie, zeker in een team, is dat we niet weten wat de ander denkt of voelt. We interpreteren andermans gedrag vanuit ons eigen perspectief, met onze eigen behoeften en bedoelingen. We vullen soms iets in, wat kan leiden tot ruis en miscommunicatie.

Met de Teamtraining Effectief communiceren krijg je inzicht in jouw eigen manier van communiceren, je eigen krachten en communicatievoorkeuren en in die van je collega’s. Daarnaast krijg je inzicht in de krachten en valkuilen van het team als geheel. In de teamtraining leer je afstemmen op de behoeften van de ander, wat de onderlinge relatie en communicatie kan versterken. 

Doelgroep

De training is bedoeld voor alle soorten teams; bijvoorbeeld leraren/ docenten, ondersteunend personeel, management, enz.

Inhoud

Binnen de Teamtraining wordt gewerkt met de DISC-methodiek. DISC is een instrument dat diverse psychologische motivatoren meet van menselijk gedrag. Het brengt de vaak complexe werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Iedere deelnemer vult een DISC-vragenlijst in, waaruit een persoonlijke DISC-analyse volgt. Dit wordt gebruikt in de Teamtraining. 

Ieder mens heeft een unieke set aan psychologisch gedrags-DNA heeft die leidt tot succes: betere communicatie, sterkere onderlinge relaties en hogere effectiviteit. Dit unieke DNA is er de oorzaak van dat mensen en teams tot optimale prestaties komen of juist niet. Het geeft haarscherp inzicht in welke omgeving, werksfeer en manier van werken nodig is om het maximale uit je team te halen.

Opbrengst

  • Je vergroot je bewustzijn en kennis over jouw eigen gedrag en dat van collega’s, waardoor communicatie- en gedragspatronen zichtbaar worden.
  • Je krijgt inzicht in hoe de teamleden elkaar optimaal kunnen aanvullen en in waar kwaliteiten en valkuilen liggen.
  • Je krijgt praktische handvatten over hoe je je gedragsstijl kunt aanpassen om samen meer te bereiken.
  • Deze training helpt teams en individuen in het ontdekken en maximaliseren van talent en potentieel.

Opzet

De teamtraining wordt verzorgd door ervaren 2 trainers. De training beslaat 3 dagdelen en een intervisie-bijeenkomst (die 3-6 maanden na de training plaatsvindt). 

Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijke DISC-analyse (profiel), die ook input geeft voor de training.

Studiebelasting

De totale studiebelasting bedraagt 13,5 uur, bestaande uit 12 uur contacttijd en 1,5 uur intervisie. Het invullen van de persoonlijke DISC-vragenlijst kost ongeveer 10 min. per persoon.

Locatie, data en inschrijven

De training kan plaatsvinden op Hogeschool Leiden of op een externe locatie indien gewenst.

Neem contact met ons op voor meer informatie:
Centrum onderwijs & innovatie Leiden
Tel. 071-51 88 726
E-mail: posthbo.educatie@hsleiden.nl

Certificaat

Na afronding van de training ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden.

Registerleraar

Deze training wordt gevalideerd door het beroepsregister voor leraren, registerleraar.nl

Kosten

€ 3.950,- (incl. koffie/ thee) voor een team van maximaal 16 deelnemers. De persoonlijke DISC-analyse kost €30,- per deelnemer en is verplicht in deze training.