Hogeschool Leiden

Biotechnologie voor niet-biotechnologen

Deze cursus gaat door! Na-inschrijving is mogelijk tot 3 maart 2017.

Biotechnologie speelt een prominente rol in onze economie en in ons dagelijks leven. Zo is biotechnologie niet meer weg te denken uit onze voeding, de gezondheidszorg, bij het afbreken van plastic of het maken van biobrandstof. Heeft u geen natuurwetenschappelijke achtergrond en werkt u in een biotechnologisch bedrijf of heeft u met biotechnologie te maken, dan geeft deze themadag u een solide basis om de termen en processen op hoofdlijnen te begrijpen. U krijgt een overzicht van de toepassingsmogelijkheden en de basisprincipes van de biotechnologie en inzicht in het biotechnologisch proces. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de regelgeving in de laboratoria, kwaliteitsborging en intellectueel eigendom.

Keywords: CBD,cursus, biotechnologie, GMP, regelgeving laboratoria, patenten.

Leerdoelen
Bij deze themadag leert u:

  • wat biotechnologie is, hoe het werkt en waar het voor wordt gebruikt;
  • het doel en de belangrijkste termen van de opeenvolgende fasen in een biotechnologisch proces;
  • biotechnologisch onderzoek te plaatsen
  • regelgeving en kwaliteitsborging in de laboratoria kennen

Programma
Programma biotechnologie voor niet-biotechnologen ( pdf, 72 KB )

Doelgroep
Bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en investeerders in de Life Sciences branche met weinig kennis van de biologie, die de gangbare termen en processen in de biotechnologie op hoofdlijnen willen leren begrijpen en in een kader plaatsen.

Voorkennis
Weinig of geen voorkennis in de biologie of Life Sciences

Cursusdatum
17 maart 2017

Lestijden
09.30 - 17.00 uur

Locatie
Holiday Inn Leiden

Omvang
8 uur theorie

Getuigschrift
bewijs van deelname

Inschrijven
vóór 14 februari 2017. Na-inschrijving is mogelijk tot 3 maart 2017.

Cursusprijs
€ 675,- (bij inschrijving vóór 6 januari € 610,-)

U kunt zich hier inschrijven.

 

Natuurlijk raken we op één cursusdag niet uitgepraat over dit onderwerp. Om die reden organiseert het CBD op donderdag 6 april 2017 een vervolg op deze cursus ( pdf, 68 KB ). Wij nodigen deelnemers aan de cursus van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Voor deelnemers aan de cursus op 17 maart en oud-deelnemers aan deze cursus zijn aan deze bijeenkomst geen kosten verbonden.

Indien u ook deel wilt nemen aan dit vervolg op de cursus Biotechnologie voor niet-biotechnologen, dan verzoeken wij u om voor 9 maart te laten weten of u komt door zich hier in te schrijven.

 

 

 

Al onze cursussen kunnen wij ook als Maatwerktrajecten voor u verzorgen. Wij beantwoorden uw vragen graag via telefoonnummer 071-5188743/753 of via cbd@hsleiden.nl

Terug naar cursussen Kwaliteitszorg en Life Science