Hogeschool Leiden

Voor professionals in profit en non-profit

Waarom is mijn collega er nooit als je hem nodig hebt? Hoe krijgen we meer creativiteit in ons team? Hoe zorg ik ervoor dat mijn team resultaatgerichter gaat werken? Hoe zet ik de krachten van mijn teamleden optimaal in (empowerment)? 

Herkenbaar? Als je regelmatig in teamverband werkt, loop je tegen allerlei vraagstukken aan. Hoe professioneel ook, het is niet vanzelfsprekend dat je daar altijd een pasklare oplossing voor hebt. Heb je behoefte aan een ervaren sparringpartner die je hierbij kan helpen? Het Teamrol Expertise Centrum van Hogeschool Leiden kan hierbij helpen. We bieden eendaagse en meerdaagse trainingen Belbin Team Role Management aan voor professionals, zowel profit- als non-profitorganisaties en fungeren als sparringpartner. 

Training Belbin Team Role Management

Het doel van de training Belbin Team Role Management is dat je als deelnemer inzicht krijgt in jouw natuurlijke teamrol die het beste past bij je persoonlijkheid en daarnaast ook inzicht krijgt in de samenstelling van je team op basis van de verschillende teamrollen.

Het projectteam bestaat uit vijf ambitieuze collega’s, de organisatie staat als een huis, de projectleider is een echte mannetjesputter en de projectadministratie is tot in de puntjes op orde. Het ontbreekt alleen aan goede ideeën en wat meer harmonie binnen het team zou ook welkom zijn.

Wat heeft dit team nodig volgens Meredith Belbin?

Gecertificeerde Trainers

Het Teamrol Expertise Centrum heeft de beschikking over trainers die zijn opgeleid en gecertificeerd door het instituut van Belbin: Belbin Associates. Ze maken gebruik van de test en ander materiaal dat direct door Belbin Associates wordt ondersteund. Voor het Nederlandstalige Assessment wordt uitsluitend gebruik gemaakt van INTERPLACE, de officiële vertegenwoordiger van Belbin in Nederland.

Timo is best een aardige collega en hij weet altijd wel iets nieuws aan te dragen. Het probleem is dat hij dan wil dat het direct wordt uitgevoerd en voordat je klaar bent heeft hij al weer wat nieuws gezien, wat dan ook weer direct moet worden gerealiseerd. Kijk daar word ik nou zenuwachtig van.

Hoe buig je deze situatie om naar een positieve samenwerking? Het model van Meredith Belbin biedt houvast en leidt je naar de oplossing.

Voor wie?

De training wordt aangeboden aan teams van mensen die met elkaar samenwerken zoals: managementteams, projectgroepen, zelfsturende teams en afdelingen.

Lees meer over de opzet van de training Belbin Teamrole Management