Hogeschool Leiden

Trainers

Ed Feijen (1960) heeft een marketing achtergrond (o.a. NIMA-C) en heeft tevens een Mastergraad in Business Administration behaald. Hij heeft ruime ervaring in zowel not-for-profit- als profitorganisaties en is onder andere werkzaam geweest in verschillende marketing- en consultancyfuncties bij PostNL, KPN en Ordina. Sinds 2002 is hij werkzaam als docent in het hoger onderwijs, eerst bij de opleiding IBMS van de Hanzehogeschool en sinds 2004 bij de opleiding Commerciële Economie van Hogeschool Leiden. Vanuit zijn onderwijspraktijk heeft hij ervaring als Studieloopbaanbegeleider en begeleider van studentprojecten en vanuit deze rol heeft hij zich verbaasd over het al dan niet functioneren van studententeams en het uiteindelijke effect hiervan op hun resultaat. In dit kader heeft hij teamrolmanagement herontdekt en is hij in Engeland gecertificeerd door Belbin Associates.

Ed is als auteur betrokken bij vakpublicaties en verzorgt regelmatig workshops en cursussen voor het werkveld en docenten binnen het hoger beroepsonderwijs. Zo is Ed o.a. mede auteur van de zesde editie van de Nederlandse bewerking van Principles of Marketing (Kotler).

Hogeschool Leiden

Als Plant en Monitor voert hij voortdurend pittige discussies met zichzelf en net als hij denkt er 'voor zichzelf uit te zijn', blijkt vaak dat de volgende dag er toch nog nieuwe opties zijn die verkend moeten worden alvorens een besluit te nemen.

Peter Hennevanger (1969) rondde in 1992 zijn Heao opleiding af en begon zijn werkzame leven in de accountancy. In 1996 kwam hij in dienst van Hogeschool Leiden en met ingang van 2001 als docent bij de opleiding Commerciële Economie. Hij behaalde in 2011 zijn Master of Education en in 2009 nam Peter succesvol deel aan de  Team Role Accreditation Course bij Belbin Associates.

Peter maakt dagelijks gebruik van het Team Role Model bij het begeleiden van hbo-studenten in projectgroepen. Verder verzorgt hij workshops en cursussen voor docenten en teams binnen en buiten de hogeschool.

Peter is ook mede auteur van het boek '100+ Management Models': How to understand and apply the world's most powerful business tools' dat in het voorjaar van 2014 is verschenen bij Infinite Ideas Limited, Oxford UK

Naast zijn werk bij Hogeschool Leiden is Peter sinds maart 2010 lid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp.

Hogeschool Leiden

Zijn natuurlijke teamrol is die van Bedrijfsman, wat betekent dat hij de zaken nuchter beschouwt en in staat is om plannen om te zetten in concrete daden.

Ed Feijen en Peter Hennevanger hebben samen met Rob Groen (CMB) en André Meester (INTERPLACE) de methode Samenwerken in projecten, De teamrollen van Belbin voor studenten ontwikkeld.