Studenten Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn aan het werk

Teamtraining coöperatieve werkvormen

Basistraining voor leerkrachten

Coöperatieve werkvormen; je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar hoe pas je deze werkvormen toe in je klas? En.. hoe zorg je ervoor dat het je geen extra werk kost, maar juist tijd en energie oplevert? Motiveer de kinderen uit je klas en maak leren leuk!

Doelgroep

De teamtraining richt zich op teams van leerkrachten die zich willen professionaliseren op het gebied van coöperatieve werkvormen.

Inhoud

Tijdens deze praktische basistraining maak je kennis met verschillende coöperatieve werkvormen. Door zelf te ervaren en uit te proberen, krijg je de werkvormen al goed in de vingers. Ook maak je steeds de koppeling naar je eigen groep. Je leert hoe je voor een hoger leerrendement kunt zorgen en hoe je de kinderen
gemotiveerd en enthousiast aan het werk kunt krijgen.
De insteek van de training is dat je de dag erna meteen in je klas aan de slag kunt!

Vervolg

Wil je na de basistraining meer verdieping op het gebied van coöperatieve werkvormen, individueel of met het schoolteam? Of wil je meer tips en feedback op jouw specifieke situatie in de klas? Natuurlijk kunnen wij dit op maat verzorgen!

Trainer

De training wordt verzorgd door Leoniek van Kampen. Leoniek is een ervaren leerkracht en daarnaast coach, supervisor en docent binnen Hogeschool Leiden. Leoniek heeft veel ervaring op het gebied van coöperatieve werkvormen en doordat ze zelf in de praktijk werkzaam is, weet ze de koppeling met de praktijk als geen ander en geeft ze praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Datum en locatie

De training vindt plaats op de eigen locatie van het schoolteam, op een moment dat is afgestemd met de schoolleider.

De training duurt circa 2,5 uur.

Kosten

€575,- voor een team van max. 24 deelnemers.

Informatie

Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Leoniek van Kampen.
Telefoon: 06-18718101
E-mail: kampen.van.le@hsleiden.nl

Of neem contact op met Centrum onderwijs & innovatie Leiden.
Telefoon: 071-51 88 726
E-mail: posthbo.educatie@hsleiden.nl