Kinderen spelen in het klaslokaal van de vrijeschool.

Basiscursus Vrijeschool Kleuteronderwijs

Applicatiecursus

Ben jij leerkracht in het kleuteronderwijs en werkzaam op een vrijeschool? Wil jij je blik verbreden en jouw kennis van de kleuterpedagogiek en didactiek opfrissen of verdiepen? Of heb je vraagstukken met betrekking tot het jonge kind die je verder zou willen onderzoeken, zodat je individueel en met je team verder kunt? Dan is deze applicatiecursus wellicht iets voor jou!

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor kleuterleerkrachten die in een vrijeschool (willen) werken en zich willen verdiepen. Ook als je als kleuterleerkracht werkzaam bent in de invalpool ben je van harte welkom. We verwachten dat je het geleerde toe kunt passen in de praktijk door het uitvoeren van onderzoeksopdrachten en door collegiale consultatie.

Inhoud

Het doel van deze nascholing is om je te inspireren, zodat jij je pedagogische didactische meesterschap verder kunt ontwikkelen en een bijdrage kunt leveren aan de ontwikkeling van het kleuteronderwijs binnen de cultuur van jouw school. Aan het einde van deze opleiding heb je meer zicht op de bedoelingen van het vrijeschoolkleuteronderwijs, de achtergronden en de praktische mogelijkheden. Je krijgt het kleutervak nog meer in de vingers en je kunt het jonge kind vanuit hernieuwde moed en vernieuwd inzicht begeleiden.

Uitgangspunten van deze nascholing zijn steeds de antroposofische menskunde, de vrijeschoolkleuterpedagogie en het vrijeschoolleerplan. Daarin zijn een aantal onderwerpen verweven, zoals: de specifieke ontwikkelingsfasen van het kleuterkind, de zintuigontwikkeling, vertelstof, zang, bewegen, ochtendspel, scholingsweg en kinderbespreking. Daarnaast neem je deel aan intervisiebijeenkomsten.

Inschrijven

Rooster
woensdagen van 9.30 - 16.00
26-01-2022
16-02-2022
16-03-2022
06-04-2022

Inloop is vanaf 9.00 uur.

Inschrijven kan via het digitale inschrijfformulier

Let op, na inschrijven ontvang je direct een e-mail. Niet ontvangen? Neem dan contact met ons op: 071 518 87 26.

Praktische informatie

Kosten: € 500,-
Duur: half studiejaar (vier lesdagen op woensdagen)
Locatie: Hogeschool Leiden
Certificaat/diploma: na afloop ontvang je een bewijs van deelname van Hogeschool Leiden

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Thamar Boonzaaijer via 06 46 84 67 78 of posthbo.educatie@hsleiden.nl.