Studentzaken

Inschrijven en toelating Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2016-2017.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2016 starten met de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk (uiterlijk 31 juli 2016) aan via Studielink. Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Heb je interesse om je aan te melden voor de brede propedeuse Jeugd? Bekijk dan hier de informatie over de toelatingsvoorwaarden en de inschrijfprocedure.

Kies Bewust

Bewust en gemotiveerd kiezen voor een studie vergroot de kans op studiesucces. Wij hebben daarom het stappenplan Kies Bewust ontwikkeld:

  • je woont een Open Dag bij;
  • je neemt deel aan het Proefstuderen (tijdens een Open Dag);
  • je controleert aan de hand van de Reality Check ( www.mijnrealitycheck.nl) hoe reëel jouw beeld van de studie en de bijbehorende toekomstperspectieven zijn;
  • je vult de Leidse Scan voor Motivatie (LSM) in.

Op de pagina Studiekeuzecheck vind je meer informatie over de Reality Check van Hogeschool Leiden.

Toelatingsvoorwaarden

Voltijd: diploma havo, vwo of mbo niveau 4, met ieder profiel of vakkenpakket.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken. 

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Vanaf studiejaar 2017-2018 gaan de opleidingen Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociaal Pedagogische Hulpverlening samen in de opleiding Sociaal Werk. Hiermee spelen we in op wat er nu nodig is in de beroepspraktijk. Vanaf uiterlijk 1 november vind je op onze website alle informatie over deze nieuwe opleiding.