Werkveld Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Aanbevolen websites TP

LoopbaanVisie
Website van het gelijknamige vakblad voor de loopbaanprofessional. LoopbaanVisie wil professionals in loopbaanbegeleiding en mobiliteit inspireren en uitdagen tot hoogwaardige beroepsuitoefening.
Het tijdschrift LoopbaanVisie is aanwezig in het Mediacentrum.
Voor artikelen uit het tijdschrift verwijst de website naar www.professioneelbegeleiden.nl, waar je complete uitgaven en losse artikelen van LoopbaanVisie kunt downloaden (gratis en betaald).

Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie
Het NBTP is een beroepsvereniging voor alle studenten, docenten en medewerkers uit het werkveld Psychologie. De vereniging verbindt HBO & WO (toegepast) Psychologen in Nederland.

Nederlands Instituut van Psychologen
Website van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), beroepsvereniging van psychologen in Nederland. Op de website vind je informatie over het NIP, nieuws en een agenda.
Het vaktijdschrift De Psycholoog is aanwezig in het Mediacentrum.

Politievakblad Blauw
Website van het politievakblad Blauw met een index van de verschenen jaargangen.
Het tijdschrift Blauw is aanwezig in het Mediacentrum.

Professioneel Begeleiden
Deze website is onderdeel van Kloosterhof Neer B.V., specialist in het uitgeven van vakbladen. Op de website vind je maandelijks de meest recente inhoudsopgaven van de volgende vakbladen: Counselling Magazine, De Nieuwe Meso, Examens, LoopbaanVisie, Positieve Psychologie, Tijdschrift voor Coaching en Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Daarnaast kun je zoeken naar artikelen over verschillende thema's op het gebied van professioneel begeleiden en deze, gratis of betaald, bekijken en/of downloaden.

Talentmanagement Nederland
Deze website is onderdeel van de LinkedIn groep Talentmanagement Nederland. De pagina verwijst naar bijzondere blogs en bloggers op het gebied van talentmanagement en talentontwikkeling.

Thema Magazine
Thema Magazine is een uitgave van uitgeverij Thema. Het magazine is gratis te lezen of aan te vragen via de website.
In Thema Magazine vind je interviews met auteurs, artikelen over praktische psychologie en trends, en een aantal vaste columns en rubrieken. Boeiende achtergrondinformatie over iets waar je je leven lang mee te maken hebt: groei en ontwikkeling.

Tijdschrift Positieve Psychologie
Website van het gelijknamige vakblad over positieve psychologie. Het TPP publiceert artikelen over de wetenschappelijke onderbouwing van positieve psychologie, de ontwikkeling van praktijktoepassingen en de evaluatie ervan.
Het Tijdschrift Positieve Psychologie is aanwezig in het Mediacentrum.
Voor artikelen uit het tijdschrift verwijst de website naar www.professioneelbegeleiden.nl, waar je complete uitgaven en losse artikelen van LoopbaanVisie kunt downloaden (gratis en betaald).

Tijdschrift voor Coaching
Website bij het Tijdschrift voor Coaching, visieblad voor professioneel begeleiden.
Het Tijdschrift voor Coaching is aanwezig in het Mediacentrum.
Voor artikelen uit het tijdschrift verwijst de website naar www.professioneelbegeleiden.nl, waar je complete uitgaven en losse artikelen van Tijdschrift voor Coaching kunt downloaden (gratis en betaald).

Toegepast Psycholoog
Deze website biedt een platform aan toegepast psychologen, om te informeren, communiceren en zichzelf te profileren. Studenten toegepaste psychologie zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de site, welke in 2010 online is gegaan. De visie van de website is meegroeien met een nieuw en bewegend werkveld. Aanwezig zijn een forum, internettips, een agenda, video's en een blog.