Werkveld Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Aanbevolen websites TP

Coachlink Magazine
Coachlink Magazine is het magazine voor en door coaches. Een full color coachglossy vol interessante artikelen, mooie interviews en verhalen over de mens achter de coach. Het magazine verschijnt twee keer per jaar. Tot nu toe verschenen thema’s: uitblinken, intuïtie, verbinding, kracht, leren. Via de website zijn alle edities van Coachlink Magazine online te lezen. Het magazine is ook aanwezig in het Mediacentrum. 

LoopbaanVisie
Website van het gelijknamige vakblad voor de loopbaanprofessional. LoopbaanVisie wil professionals in loopbaanbegeleiding en mobiliteit inspireren en uitdagen tot hoogwaardige beroepsuitoefening.
Het tijdschrift LoopbaanVisie is aanwezig in het Mediacentrum.
Voor artikelen uit het tijdschrift verwijst de website naar www.professioneelbegeleiden.nl, waar je complete uitgaven en losse artikelen van LoopbaanVisie kunt downloaden (gratis en betaald).

Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie
Het NBTP is een beroepsvereniging voor alle studenten, docenten en medewerkers uit het werkveld Psychologie. De vereniging verbindt HBO & WO (toegepast) Psychologen in Nederland.

Nederlands Instituut van Psychologen
Website van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), beroepsvereniging van psychologen in Nederland. Op de website vind je informatie over het NIP, nieuws en een agenda.
Het vaktijdschrift De Psycholoog is aanwezig in het Mediacentrum.

NFI - Politievakblad Blauw
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) levert regelmatig een bijdrage aan artikelen in het politievakblad Blauw. Deze pagina biedt een chronologisch overzicht van achtergrondartikelen en interviews die hoofdzakelijk tot stand zijn gekomen met het NFI.
Politievakblad Blauw levert een bijdrage aan de voortgaande professionalisering van de Nederlandse politie. Het tijdschrift verschijnt 12 keer per jaar en is aanwezig in het Mediacentrum.

De Presterende Organisatie
Verschillende bloggers delen hier hun kennis, ervaringen en passie over thema’s Het nieuwe leren, Talentmanagement & Leren en ontwikkelen. Échte praktijkervaringen, persoonlijke visies & theorie over leren en presteren komen samen op deze kennissite.

Professioneel Begeleiden
Deze website is onderdeel van Kloosterhof Neer B.V., specialist in het uitgeven van vakbladen. Op de website vind je maandelijks de meest recente inhoudsopgaven van de volgende vakbladen: Counselling Magazine, De Nieuwe Meso, Examens, LoopbaanVisie, Positieve Psychologie, PsychoSociaal digitaal, Tijdschrift voor Coaching en Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties. Daarnaast kun je zoeken naar artikelen over verschillende thema's op het gebied van professioneel begeleiden en deze, gratis of betaald, bekijken en/of downloaden.

Thema Magazine
Thema Magazine is een uitgave van uitgeverij Thema. Het magazine is gratis te lezen of aan te vragen via de website.
In Thema Magazine vind je interviews met auteurs, artikelen over praktische psychologie en trends, en een aantal vaste columns en rubrieken. Boeiende achtergrondinformatie over iets waar je je leven lang mee te maken hebt: groei en ontwikkeling.

Tijdschrift Positieve Psychologie
Website van het gelijknamige vakblad over positieve psychologie. Het TPP publiceert artikelen over de wetenschappelijke onderbouwing van positieve psychologie, de ontwikkeling van praktijktoepassingen en de evaluatie ervan.
Het Tijdschrift Positieve Psychologie is aanwezig in het Mediacentrum.
Voor artikelen uit het tijdschrift verwijst de website naar www.professioneelbegeleiden.nl, waar je complete uitgaven en losse artikelen van LoopbaanVisie kunt downloaden (gratis en betaald).

Tijdschrift voor Coaching
Website bij het Tijdschrift voor Coaching, visieblad voor professioneel begeleiden.
Het Tijdschrift voor Coaching is aanwezig in het Mediacentrum.
Voor artikelen uit het tijdschrift verwijst de website naar www.professioneelbegeleiden.nl, waar je complete uitgaven en losse artikelen van Tijdschrift voor Coaching kunt downloaden (gratis en betaald).

Toegepast Psycholoog
Het platform voor toegepaste psychologie! Lees nieuws, vind vacatures, verken studie-informatie en bekijk evenementen geschikt voor toegepast psychologen.