Hogeschool Leiden

Aanbevolen websites Informatica

AG Connect
AG Connect richt zich op alle IT-professionals in Nederland en brengt online nieuws en inspirerende artikelen over ontwikkelingen, innovaties en achtergronden in de IT. Naast een website, die 24/7 op elk device te volgen is, verschijnt er 10 keer per jaar een totaal vernieuwd magazine.
De onafhankelijke redactie schrijft dagelijks over ‘the amazing world of IT’. De onderwerpen zijn ingedeeld volgens de pijlers van AG Connect: beheer, development, strategie & innovatie, management en loopbaan. Binnen die pijlers kunnen alle denkbare IT-onderwerpen aan bod komen, zoals security, cloud, business intelligence, outsourcing, IT-recht etc.
Het magazine AG Connect is te vinden in het Mediacentrum. 

ARlab
Het AR Lab komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst (KABK), TU-Delft en Universiteit Leiden. Het is onderdeel van het Raak-Pro Onderzoeksprogramma AR-VIP: Augmented Reality-Visualisation, Interaction and Perception.
Op de website vind je nieuws, projecten, publicaties en een aparte rubriek met nieuws en informatie m.b.t. Augmented Reality.
Onderdeel van het ARlab is (sinds april 2012 tot mei 2014) het magazine  AR[t]. Augmented Reality, art and technology. Alle edities van dit magazine zijn op de website gratis te bekijken.

CIO Magazine
"Launched in 1987, CIO magazine addresses issues vital to the success of chief information officers (CIOs) worldwide.
The U.S. edition of the magazine and website are recipients of more than 160 awards to date."

HBO-I
Samenwerkingsverband van ICT-opleidingen in het hoger beroepsonderwijs in Nederland.
De HBO-I stichting spant zich in voor een goede positionering en juiste beeldvorming van ICT-opleidingen. Door intensieve samenwerking bewaakt en verbetert het HBO-I de kwaliteit van het HBO-ICT onderwijs. Tot de speerpunten van het HBO-I behoren het uitwisselen van kennis en ervaringen en het onderhouden van relaties met het bedrijfsleven.

Ngi - Platform voor ICT-professionals
Website van het Ngi, de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en -managers.

Publish
Publish is het vaktijdschrift voor ontwerpers en beeldmakers. Met inspirerende, motiverende en informatieve artikelen. Het verschijnt zes keer per jaar. Publish besteedt veel aandacht aan de technische aspecten van het ontwerpvak. Met reviews, workshops en tips & tricks.

Techzine
Community voor ICT liefhebbers en professionals, met dagelijks het laatste computer / ICT nieuws, reviews, tutorials, blogs en downloads.

ZBC Kennisbank
ZBC is een advies- en servicebureau met als kern van diensten het verhogen van de zelfredzaamheid van klanten. Via ZBC Kennisbank deelt zij haar kennis en ervaring met betrekking tot Management, ICT, Security, Projectmanagement, ZZP, Marketing en HRM.