Hogeschool Leiden

Aanbevolen websites Informatica

AG Connect
AG Connect richt zich op alle IT-professionals in Nederland en brengt online nieuws en inspirerende artikelen over ontwikkelingen, innovaties en achtergronden in de IT. Naast een website, die 24/7 op elk device te volgen is, verschijnt er 10 keer per jaar een totaal vernieuwd magazine.
De onafhankelijke redactie schrijft dagelijks over ‘the amazing world of IT’. De onderwerpen zijn ingedeeld volgens de pijlers van AG Connect: beheer, development, strategie & innovatie, management en loopbaan. Binnen die pijlers kunnen alle denkbare IT-onderwerpen aan bod komen, zoals security, cloud, business intelligence, outsourcing, IT-recht etc.
Het magazine AG Connect is te vinden in het Mediacentrum. 

CIO Magazine
"CIO attracts the highest concentration of enterprise CIOs and business technology executives with unparalleled peer insight and expertise on business strategy, innovation, and leadership. CIO readers gain key insights on career development for themselves and their employees, including certifications, hiring practices, and skills development, along with a strong foundation in digital transformation of their businesses."

HBO-i
HBO-i is een stichting met 57 leden, opgericht in 1992. Leden zijn opleidingsmanagers van HBO-ICT gerelateerde opleidingen.
De HBO-i stichting spant zich in voor een goede positionering en juiste beeldvorming van ICT-opleidingen. Door intensieve samenwerking bewaakt en verbetert het HBO-i de kwaliteit van het HBO-ICT onderwijs. Tot de speerpunten van het HBO-i behoren het uitwisselen van kennis en ervaringen en het onderhouden van relaties met het bedrijfsleven. Op de website vind je onder andere nieuws en publicaties vanuit de stichting. 

Ngi-NGN - Platform voor IT-professionals
Website van het Ngi-NGN, de Nederlandse beroepsvereniging van en voor ICT-professionals en -managers.

Publish
Publish is het vaktijdschrift voor ontwerpers en beeldmakers. Met inspirerende, motiverende en informatieve artikelen. Het verschijnt zes keer per jaar. Publish besteedt veel aandacht aan de technische aspecten van het ontwerpvak. Met reviews, workshops en tips & tricks.

Techzine
Website voor IT-liefhebbers en -professionals. Techzine richt zich op de IT-professional door te voorzien in het laatste technieuws en uitgebreide reviews. Het doel is de IT-professional te helpen met het maken van de juiste keuze voor hardware en complexe IT-diensten. Techzine is er voor de IT-Pro en de IT-liefhebber!

ZBC Kennisbank
De ZBC kennisbank is bedoeld om online kennis te delen en ideeën en oplossingen aan te reiken bij problemen binnen de organisatie. De kennisbank biedt informatie op het gebied van management, ict, security, privacy, projectmanagement, marketing, hrm en informatie voor de zzp-er.