Hogeschool Leiden

Open access week 2018

22 oktober 2018 - Wereldwijd is er veel aandacht voor open access toegang tot en open access publiceren van wetenschappelijke bronnen. Van 22 tot en met 28 oktober wordt hier internationaal aandacht aan besteed.

Vrije en gratis online toegang tot wetenschappelijke informatie; waarbij iedereen deze informatie zonder hindernissen - op financieel, juridisch of technisch gebied – kan lezen, downloaden, afdrukken en delen. Dat is het doel bij de wereldwijde trend open access.

Open access week

Ieder jaar wordt er internationaal extra aandacht besteed aan open access toegang tot en open access publiceren van wetenschappelijke bronnen tijdens de International Open Access Week. Dit jaar is dit van 22 tot en met 28 oktober.
Bekijk de Open Acces Week website. 

Hogeschool Leiden en open access

Hogeschool Leiden heeft eerder dit jaar gekozen voor open access publiceren van onderzoeksresultaten. De toegankelijkheid, de vindbaarheid en de zichtbaarheid van onderzoek wordt daarmee vergroot. Zowel studenten, docenten en medewerkers van Hogeschool Leiden, als mensen in het werkveld hebben daar baat bij.

Open access publiceren

Wat open access is en hoe open access publiceren werkt, kun je bekijken in de informatievideo die door het Samenwerkingsverband van Hogeschoolbibliotheken (SHB) is gemaakt.