Hogeschool Leiden

Nieuws en nieuw voor Pabo-opleidingen

3 oktober 2017 - De Kinderboekenweek start 4 oktober, er zijn veel nieuwe titels in de collectie opgenomen en een filmpje dat door studenten is gemaakt is grotendeels in het Mediacentrum opgenomen.

Kinderboekenweek

Het is niet echt nieuws meer dat de Kinderboekenweek dit jaar van 4 t/m 15 oktober duurt. Het thema is "Griezelen! Gruwelijk eng". Er is een thematafel in de OWP met titels die bij dit thema aansluiten. Ook de met een griffel en penseel bekroonde boeken liggen daar. Je kunt ze gewoon lenen. Er is al veel gebruik van gemaakt. Dus op = op.

Aanwinsten

Behalve de bekroonde boeken zijn er veel nieuwe titels in de collectie opgenomen. Zoals de boeken die op de boekenlijst staan (soms betreft het herziene drukken) en de titels die de deelnemers van de kinderboekenleesclub 2017/2018 gaan lezen en bespreken. Alle nieuwe aanwinsten van de laatste maanden vind je op de pagina met informatie voor de Pabo.

Filmopname

Studenten van de minor leesbevordering hebben meegewerkt aan een filmpje voor "Bibliotheek op school". Veel fragmenten van dit filmpje zijn opgenomen in het Mediacentrum / de Onderwijswerkplaats. Nieuwsgierig? Bekijk het filmpje op YouTube.