Homepage HBO Kennisbank: zoek in 49.200 publicaties van 26 hogescholen.

HBO Kennisbank vernieuwd

20 juni 2018 - HBO Kennisbank is vernieuwd. Het portaal met praktijkgericht onderzoek en afstudeerproducten heeft een nieuw ontwerp, en is makkelijker doorzoekbaar.

Binnen hogescholen worden veel publicaties, zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door lectoren, docent-onderzoekers en studenten. HBO Kennisbank heeft als doel om deze kennis zichtbaar en toegankelijk te maken.

Open access publiceren stimuleren

Ruim 10 jaar na de lancering van HBO Kennisbank was het tijd voor vernieuwing. Naast een nieuw ontwerp om de toegankelijkheid van onderzoekspublicaties te vergroten, ligt de nadruk nog meer op open access publiceren. Het doel is om mensen te inspireren en het hergebruik van onderzoek te stimuleren.

Ook voor bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties

Uit onderzoek blijkt dat tweederde van de gebruikers van HBO Kennisbank student is bij één van de betrokken instellingen. Tien procent van de gebruikers vertegenwoordigt organisaties op zoek naar kennis, waarmee zij hun dienstverlening of product kunnen verbeteren. Organisaties hoeven niet altijd zelf het wiel opnieuw uit te vinden maar kunnen putten uit het kwalitatief hoogstaande onderzoek beschikbaar op HBO Kennisbank.

Bekijk de vernieuwde HBO Kennisbank