In een speciale tijdschriftenkast liggen vakbladen.

Werk je met onderzoeksdata?

23 februari 2022 - Als je met onderzoeksdata werkt of gaat werken, wijzen we je graag op de training Essentials 4 data support.

Goed omgaan met onderzoeksdata is een belangrijk onderdeel van het doen van goed onderzoek. De training Essentials 4 Data Support brengt je basiskennis en vaardigheden bij voor (het ondersteunen van) het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata. Per onderzoeksfase krijg je handvatten die je helpen om waarde toe te voegen aan onderzoeksdata.

Hoe en wanneer kun je de cursus volgen?

Je kunt de cursus op twee manieren volgen:

  • ·online-only;
  • volledige cursus (online + bijeenkomsten + certificaat).

De online-only versie is gratis, de complete variant kost € 895 exclusief btw. De training is ontwikkeld door 4TU.Research Data, Surf en Dans. De cursus is bedoeld voor: onderzoekers die bezig zijn met het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata; ondersteuners die onderzoekers helpen bij het opslaan, beheren, archiveren en delen van onderzoeksdata.

De nieuwe cursusronde loopt van 10 maart – 21 april. Meer informatie over de cursus vind je hier. Meer informatie over datamanagement op onze hogeschool vind je op de pagina datamanagement.