Hogeschool Leiden

Nieuwe databank Academia

Ben jij op zoek naar videomateriaal voor je college of opdracht? Actueel of juist historisch? Raadpleeg dan de databank Academia met toegang tot streaming video- en audiomateriaal uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Toegang tot streaming video- en audiomateriaal geselecteerd uit de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, dat is wat de databank Academia biedt. Het materiaal is uniek en wordt speciaal beschikbaar gesteld voor het hoger onderwijs. Denk aan uitzendingen van Eenvandaag, Nieuwsuur, Zembla maar ook documentaires, kunst en cultuurprogramma’s, reisprogramma’s, etc. Door de grote diversiteit kan het materiaal in Academia op allerlei manieren worden ingezet: als ondersteuning bij een college of een presentatie, of als bron bij een onderzoek.

De toegang tot Academia is geregeld op basis van IP inlog. Ga op de website van Academia naar het tabblad Mijn Werkplek of het blok Mijn Profiel, kies voor inloggen met SURFconext en kies vervolgens voor Hogeschool Leiden. Wil je Academia buiten de hogeschool gebruiken? Zorg dan dat je verbinding via VPN geregeld hebt.

Het is mogelijk om binnen Academia een eigen profiel aan te maken. Op die manier krijg je een persoonlijke werkomgeving waarin je gevonden programma’s kunt bewaren, maar ook programma´s en eigen producten (montages, fragmenten en dossiers) kunt doorsturen naar andere gebruikers.

Uitgebreide informatie over het aanbod en de gebruiksmogelijkheden vind je op de hulppagina van Academia.