Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Vrijeschool Pabo

Informatie vanuit het Mediacentrum speciaal voor de Vrijeschool Pabo.

Lijsten

De nieuwste titels die voor de Vrijeschool Pabo in de collectie zijn opgenomen:

Tijdschriften ( pdf, 16 KB ): lijst met tijdschriften die specifiek antroposofisch van karakter zijn. Op deze lijst ( pdf, 62 KB ) vind je titels van andere onderwijsvakbladen.

Hulp nodig?

Zoeken naar goede informatie kan lastig zijn. Het Mediacentrum verzorgt instructies om je daarbij te helpen. Een aantal zoektips vind je op onderstaande documenten. Je kunt deze als hulpmiddel en geheugensteuntje raadplegen.

Tips bij zoeken naar literatuur ( pdf, 596 KB ): uitleg met voorbeelden van zoeken in de catalogus en op het Onderwijstijdschriftenplein.
Tips bij zoeken naar literatuur: ( pdf, 241 KB ) zoeken naar krantenartikelen in NexisUni en geavanceerd in scholar.google.

Tips bij zoeken naar digitale bronnen ( pdf, 115 KB ): document met tips om te zoeken in HLVinden, in andere databanken, in google en in de catalogus.
Raadpleeg in het menu de rubriek 'Ondersteuning bij onderzoek': zoektips, bronvermelding en meer.

De contactpersoon in het Mediacentrum voor de opleiding Vrijeschool Pabo is Marja Bijsma. Mail bij vragen naar bijsma.m@hsleiden.nl of kom langs in het Mediacentrum. Mailen naar het Meidacentrum kan ook: mediacentrum@hsleiden.nl.

Bibliotheek Antroposofische Vereniging

Bibliotheek van de Antroposofische Vereniging: studenten van Hogeschool Leiden kunnen lid worden van de bibliotheek van de Antroposofische Vereniging in Den Haag. Kosten: € 8,- voor een heel jaar, € 4,50 voor een half jaar.