Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Pabo (leraar basisonderwijs)

Alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de Pabo (Leraar basisonderwijs, voltijd, flexopleiding en Acpa).

Aanbevolen websites

Aanbevolen websites: websites die voor jouw opleiding relevant zijn. 

Aanwinsten

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek! Het thema dit jaar is: Bij mij thuis. Kijk welke boeken in het Mediacentrum te leen zijn:

De afgelopen maanden zijn er weer nieuwe titels toegevoegd aan de collectie voor de Pabo. Ook zijn vrijwel alle jeugdboeken van de leeslijst voor de Boekenbingo 2023 aangeschaft.

Tijdschriften

Een overzicht van de PABO tijdschriften waarop het Mediacentrum een abonnement heeft, met vermelding van aanwezige jaargangen. Van de meeste tijdschriften ontvangen we een papieren versie: je vindt de nummers van de lopende jaargang in de tijdschriftenkast in het Mediacentrum. Oudere jaargangen bewaren we in het magazijn. Vraag ernaar bij de balie. Sommige tijdschriften zijn alleen online beschikbaar. 

Instructies

Het Mediacentrum verzorgt lessen informatievaardigheden om studenten wegwijs te maken in het aanbod aan (digitale) informatie. Voor de diverse onderdelen zijn documenten gemaakt die je als geheugensteuntje kunt raadplegen: 

Hulpdocument ( pdf, 596 KB ):  hoe werkt de catalogus van het Mediacentrum? Hoe zoek je in het Onderwijstijdschriftenplein naar artikelen in Onderwijsvakbladen?

Hulpdocument ( pdf, 241 KB ):  hoe zoek je krantenartikelen in databank NexisUni? En hoe zoek je in scholar.google naar wetenschappelijke bronnen?

Om bronnen te zoeken in het Mediacentrum heb je misschien nog wat hulp nodig. Je bent altijd welkom in het Mediacentrum. Je kunt ook gebruik maken van deze vragen ( docx, 24 KB ). Hiermee gebruik je zoveel mogelijk verschillende soorten bronnen.

Dit pdf-document ( pdf, 142 KB ) bevat meer tips voor gericht zoeken naar informatie, met name in databanken en HLVinden.

Meer informatie

De contactpersoon in het Mediacentrum voor de opleiding Pabo is Nanja van Doesburg. Mail bij vragen naar [email protected] of kom langs in het Mediacentrum. Mailen mag natuurlijk ook: [email protected].