Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Pabo (leraar basisonderwijs)

Alle informatie vanuit het Mediacentrum voor de Pabo (Leraar basisonderwijs, voltijd, flexopleiding en Acpa).+

Aanbevolen websites

Aanbevolen websites: websites die voor jouw opleiding relevant zijn.

Aanwinsten

De afgelopen maanden zijn er weer nieuwe titels toegevoegd aan de collectie voor de Lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo). Er zijn nieuwe prentenboeken bij gekomen, boeken over pedagogiek, didactiek en meer. Nieuwsgierig naar alle titels? Bekijk de lijst met aanwinsten van:

Tijdschriften

Deze lijst ( pdf, 62 KB ) bevat titels van onderwijstijdschriften die in gedrukte vorm in het Mediacentrum aanwezig zijn. Sommige tijdschriften zijn alleen online beschikbaar. In de catalogus vind je per titel meer informatie.

Instructies

Het Mediacentrum verzorgt lessen informatievaardigheden om studenten wegwijs te maken in het aanbod aan (digitale) informatie. Voor de diverse onderdelen zijn documenten gemaakt die je als geheugensteuntje kunt raadplegen: 

Hulpdocument ( pdf, 596 KB ):  hoe werkt de catalogus van het Mediacentrum? Hoe zoek je in het Onderwijstijdschriftenplein naar artikelen in Onderwijsvakbladen?

Hulpdocument ( pdf, 241 KB ):  hoe zoek je krantenartikelen in databank NexisUni? En hoe zoek je in scholar.google naar wetenschappelijke bronnen?

Om bronnen te zoeken in het Mediacentrum heb je misschien nog wat hulp nodig. Je bent altijd welkom in het Mediacentrum. Je kunt ook gebruik maken van deze vragen ( docx, 24 KB ). Hiermee gebruik je zoveel mogelijk verschillende soorten bronnen.

Dit pdf-document ( pdf, 101 KB ), opgesteld voor PABO-2, maar interessant voor iedereen, bevat allerlei tips voor gericht zoeken naar informatie, met name in databanken.

Meer informatie

De contactpersoon in het Mediacentrum voor de opleiding Pabo is Marja Bijsma. Mail bij vragen naar bijsma.m@hsleiden.nl of kom langs in het Mediacentrum. Mailen mag natuurlijk ook: mediacentrum@hsleiden.nl.