Een studente zit bij het raam, naast een boekenkast, gebogen over een computer.

Lerarenopleiding (GW, OK en OK-kopopleiding)

Lijsten

Aanbevolen websites: relevante websites, geselecteerd in samenwerking met docenten, op gebied van Gezondheidszorg en Welzijn, Omgangskunde en Onderwijs. 

Aanwinsten

Met enige regelmaat schaffen we voor de Lero nieuwe boeken en andere materialen aan. Bekijk de lijst met titels ( pdf, 30 KB ) die in 2017 in de collectie van het mediacentrum zijn opgenomen. Je bent altijd welkom in het mediacentrum om ze te bekijken of te lenen.

Instructies

Het Mediacentrum verzorgt lessen informatievaardigheden om studenten wegwijs te maken in het aanbod aan (digitale) informatie. Een handig geheugensteuntje en hulpmiddel voor beginners is dit document met tips ( pdf, 105 KB ) bij het zoeken in google / scholar.google, in de catalogus van het Mediacentrum en in Nexis Uni.
Van ouderejaars studenten wordt verwacht dat ze ook diverse databanken en HLVinden gebruiken om wetenschappelijke artikelen te zoeken. Je kunt daarvoor dit document met tips ( pdf, 116 KB ) gebruiken.

Meer informatie

Heb je vragen? Mail gerust naar het Mediacentrum: mediacentrum@hsleiden.nl. De contactpersoon in het Mediacentrum voor de Lerarenopleidingen is Marja Bijsma. Je kunt haar ook mailen: bijsma.m@hsleiden.nl.