Studenten zijn aan het werk aan een computer of laptop en overleggen met elkaar.

HLVinden en databanken

Als student of medewerker van Hogeschool Leiden kun je gebruik maken van verschillende databanken om betrouwbare informatie te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan digitale publicaties zoals wetenschappelijke artikelen, boeken en naslagwerken. Installeer VPN als je vanaf een externe locatie gebruik wilt maken van de databanken of HLVinden.

Bekijk de lijst met beschikbare databanken

Veel van de databanken in bovenstaande lijst bevatten de optie om een account aan te maken. Dit vormt geen onderdeel van de dienstverlening van het Mediacentrum. Hogeschool Leiden heeft geen invloed op, of afspraken gemaakt over, de voorwaarden die gelden voor het gebruik van accounts van deze databanken en daarmee ook niet over de manier waarop wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens en de beveiliging daarvan. Hogeschool Leiden is dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk voor de eventuele gevolgen van het gebruik van de accountfunctie van deze databanken. 

HLVinden

HLVinden (Hoe Literatuur Vinden) is het middel om met één zoekopdracht te zoeken in meerdere databanken tegelijk. Het is met HLVinden dus niet meer nodig om verschillende databanken afzonderlijk te doorzoeken.

Welke bronnen doorzoekt HLVinden?

Via het Mediacentrum kun je zoeken in diverse databanken die toegang bieden tot digitale publicaties. HLVinden doorzoekt een groot aantal van deze databanken. Welke databanken precies vind je in de bronnenlijst HLVinden ( pdf, 72 KB ).

Waarom HLVinden?

Naast het gemak waarmee je direct in verschillende databanken zoekt heeft HLVinden een aantal extra functionaliteiten, zoals:

  • de mogelijkheid om zoekopdrachten uit te zetten in externe databanken en Google Scholar;
  • een aanvraagoptie bij publicaties die niet full text beschikbaar zijn;
  • een zogenaamde Research Starter voor diverse topics, om je op weg te helpen met je onderzoek.

Hulp nodig?

Kom langs in het Mediacentrum of stuur een mail naar [email protected].