Foto Ingeborg Wegter| Docent Master Jeugdzorg

Ingeborg Wegter

Ingeborg Wegter is onderdeel van het opleidingsteam Management in de Zorg en is daarnaast betrokken bij zowel het minorprogramma van de Opleiding tot Verpleegkundige als de Master Jeugdzorg.

De onderwerpen waar ze les in geeft zijn teamontwikkeling, veranderkunde, leiderschap en ondernemerschap. Naast docent is ze (interim)manager in zorg, cultuur en welzijn.

Achtergrond

Ingeborg studeerde Kunstbeleid en Management aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren in management en beleidsfuncties in de cultuursector te hebben gewerkt maakte ze de overstap naar de zorg. Zowel in de rol als manager als productontwikkelaar werkte ze aan diverse innovatieprogramma’s (bijvoorbeeld bij Buurtcirkel).

Ingeborg: "Ik ben ervan overtuigd dat de mensen die in de praktijk van de zorg staan zélf de beste oplossingen hebben voor veel knelpunten waar ze tegenaan lopen. Tegelijkertijd hebben ze vaak niet de tools in handen om die ideeën en oplossingen ook echt goed ten uitvoer te kunnen brengen. De stugge dagelijkse realiteit van systemen, regels, structuren en weerstand waarin ze werken ken ik goed. Als docent wil ik bijdragen aan inzicht in de mogelijkheden en kansen die er zeker wél zijn om verbeteringen en innovaties door te voeren. Door een eigen visie te ontwikkelen, het systeem te doorzien, leiderschap te tonen en kansen te grijpen."

Foto Ingeborg Wegter| Docent Master Jeugdzorg