Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en kosten van de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg voor het studiejaar 2024-2025

Aanmelden

Wil je in september 2024 starten met de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je aan via Studielink (uiterlijk 15 augustus 2024).

Voor aanmeldingen via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van de afdeling Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Om de masteropleiding Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg te volgen, moet je een bacheloropleiding Fysiotherapie hebben afgerond. Heb je de bacheloropleiding Oefentherapie Cesar/Mensendieck afgerond, dan ben je vooralsnog niet toelaatbaar voor de masteropleiding. Zodra wij meer ervaring hebben opgedaan met het eerste cohort fysiotherapeuten, onderzoeken wij in hoeverre het mogelijk is de masteropleiding alsnog open te stellen voor oefentherapeuten Cesar/Mensendieck.

Verder is het belangrijk dat je beschikt over een relevante (leer)werkplek voor minimaal 8 uur in de week in een fysiotherapiepraktijk waar je tijd, ruimte en faciliteiten krijgt om opdrachten en onderzoek uit te voeren. Indien je (nog) geen (leer)werkplek hebt kan de opleiding bemiddelen bij het vinden van een relevante (leer)werkplek waar je opdrachten kan uitvoeren.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bachelor- en masteropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor het eerste jaar 250 euro.

Maak kennis met de opleiding

Hoe kom je erachter of deze master fysiotherapie de juiste vervolgstap is in jouw loopbaan? Bezoek de (Online) Informatieavond en maak kennis met onze opleiding, hogeschool en docenten. Je kunt bij hen terecht voor meer informatie en persoonlijk advies.

Heb je nu al vragen? Neem contact op met Rob van Bemmel, teamcoördinator Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg, e: [email protected], t: 06-48133656.

Inhoud Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg | Veelgestelde vragen