Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Management in de Zorg - Bd

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor studenten die in februari of september 2021 willen starten met de Bachelor degree Management in de Zorg.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Management in de Zorg (Bachelor degree) moet je voldoen aan de volgende criteria:

  • je bent in het bezit zijn van een getuigschrift Associate degree Management in de Zorg of je kunt aantonen op gelijkwaardig niveau te functioneren (via een intakeassessment);
  • je hebt een baan op minimaal op niveau mbo 4, met leidinggevende en/of coördinerende taken van ten minste 20 uur per week in de zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening;
  • je hebt de gelegenheid om op het werk opdrachten uit te voeren.

Aanmelden

Heb jij interesse om in februari/september 2021 te starten met de opleiding? Bekijk eerst of je voldoet aan bovenstaande toelatingseisen en doorloop vervolgens de volgende stappen:

  • meld je aan via ons online aanmeldingsformulier. Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op voor een telefonisch adviesgesprek.
  • vervolgens is het belangrijk om een verzoek tot inschrijving in te dienen via Studielink. Let er bij het indienen van je verzoek tot aanmelding op dat je kiest voor de juiste variant (Bachelor degree of Associate degree) en het juiste startmoment (februari- of septemberinstroom). 
  • nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan in Studielink, wordt je gekoppeld aan het digitale intakeproces. Meer informatie over het intakeproces vind je hieronder.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Intakeproces

Het intakeproces bestaat uit een intakeassessment en een intakegesprek. Heb je reeds een Associate degree getuigschrift van Management in de Zorg in je bezit? Dan is het intakeproces voor jou anders ingericht. Een intakeassessment is dan niet van toepassing. Een intakegesprek maakt wel deel uit van het intakeproces.

Na het telefonisch adviesgesprek en het indienen van een verzoek tot inschrijving in Studielink, word je gekoppeld aan het digitale intakeproces. Je kunt dan aan de slag met de intakedocumenten. Daarna maken we een afspraak voor een intakegesprek. Hierin worden je intakeassessment en intakedocumenten beoordeeld en bespreken we je werkplek en (individuele) opleidingsroute.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. Naast het collegegeld dienen er ook boeken aangeschaft te worden. Heb je vragen over de actuele kosten van de boekenlijst? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, (aanwezig ma-di-do), T: +31 (0)71 518 87 38, e: lochtenberg.m@hsleiden.nl.

Direct contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Neem contact op met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg (aanwezig ma-di-do), T: +31 (0)71 518 87 38 of lochtenberg.m@hsleiden.nl.

Stel je vraag aan de opleiding Management in de Zorg