Hogeschool Leiden

Is Management in de Zorg iets voor jou?

Werk je in de zorg- of welzijnssector en wil je jouw loopbaan een impuls geven? Ben je in het bezit van een getuigschrift Associate degree Management in de Zorg of functioneer je aantoonbaar op gelijkwaardig niveau? En heb je een leidinggevende functie voor ten minste 20 uur per week? Bij de bacheloropleiding Management in de Zorg van Hogeschool Leiden vind je theoretische en praktische verdieping die je direct kunt inzetten binnen jouw organisatie.

Zorgmanagementopleidingen op jouw niveau

Voor professionals in de zorg & welzijnssector die meer regie willen nemen of managementtaken (gaan) uitoefenen, biedt Hogeschool Leiden opleidingen aan op twee opeenvolgende niveaus:

  • een Associate degree programma voor professionals en management op operationeel niveau;
  • een bacheloropleiding voor management op tactisch niveau.

Je kunt dus kiezen voor de opleiding die het beste past bij jouw niveau en wensen. Door intensieve samenwerking met het werkveld sluit de opleiding Management in de Zorg optimaal aan op de actuele vraagstukken waar je als organisatie mee te maken krijgt: van marktwerking tot innovatie. Tijdens de opleiding leer je om nieuwe methoden en technieken toe te passen vanuit diverse rollen en invalshoeken.

"Ik wilde meer knowhow krijgen, meer over management te weten komen én ik wilde graag de bachelortitel erbij hebben. Ik geef leiding aan een team van zorgteammanagers en ben verantwoordelijk voor de financiën en de kwaliteit. Precies wat ook terugkomt in de opleiding! Al na vier maanden merkte ik dat ik groeide. Ik pas de stof direct toe in mijn werk, en daardoor heeft wat ik voorheen op intuïtie deed, nu een kader gekregen."

Ies Paalvast, centrummanager Thuiszorg Rotterdam

Focus op professionele ontwikkeling

De opleidingen van Hogeschool Leiden kenmerken zich door een persoonlijke benadering. Jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en effectiviteit staan centraal. Tijdens intervisiebijeenkomsten bespreek je vraagstukken uit jouw werksituatie met je docenten en medestudenten. Je reflecteert voortdurend op wat je hebt geleerd en hoe je jouw nieuwe vaardigheden toepast in je baan.

Werk en studie combineren

De combinatie van werken en studeren heeft veel voordelen. Je kunt de situaties en vraagstukken die in je werk tegenkomt inbrengen in de opleiding en vice versa. Tegelijkertijd is het ook een behoorlijke belasting. Je bent ongeveer 16 tot 20 uur per week bezig met je studie. Voor veel studenten is het dan ook even zoeken naar de balans tussen opleiding, werk en privé. Uiteraard word je vanuit de opleiding goed begeleid en kun je ook aan je studiegenoten veel steun hebben.

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel direct met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38 (aanwezig ma t/m do).

Direct contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel direct met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, T: +31 (0)71 518 87 38 (aanwezig ma t/m do).

Stel je vraag aan de opleiding Management in de Zorg