Hogeschool Leiden

Inschrijven/toelating Management in de Zorg Ad

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten voor studenten die in februari of september 2021 willen starten met de Associate degree Management in de Zorg.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding Management in de Zorg (Associate degree) moet je voldoen aan de volgende criteria:

  • je hebt minimaal een mbo-opleiding niveau 4 in de zorg of dienstverlening, of je bezit een vergelijkbaar niveau verkregen door een andere opleiding en/of ervaring;
  • je hebt een baan van ten minste 20 uur per week in de zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening;
  • je bent in de gelegenheid om op het werk opdrachten uit te voeren.

Aanmelden

Heb jij interesse om in februari/september 2021 te starten met de opleiding? Bekijk eerst of je voldoet aan bovenstaande toelatingseisen en doorloop vervolgens de volgende stappen:

  • meld je aan via ons online aanmeldingsformulier. Na ontvangst van je aanmelding nemen we contact met je op voor een telefonisch adviesgesprek.
  • vervolgens is het belangrijk om een verzoek tot inschrijving in te dienen via Studielink. Let er bij het indienen van je verzoek tot aanmelding op dat je kiest voor de juiste variant (Associate degree of Bachelor degree) en het juiste startmoment (februari- of septemberinstroom).
  • nadat je een verzoek tot inschrijving hebt gedaan in Studielink, wordt je gekoppeld aan het digitale intakeproces. Meer informatie over het intakeproces vind je hieronder

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Intakeproces

Na het telefonisch adviesgesprek en het indienen van een verzoek tot inschrijving in Studielink, wordt je gekoppeld aan het digitale intakeproces. 

Goed om te weten: ben jij werkzaam in de zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening en heb je inmiddels de nodige werkervaring? Dan kun je tijdens het intakeproces validering aanvragen voor het eerste jaar van de opleiding. Dit toon je aan door middel van een intakeassessment en intakegesprek. Volg jij op dit moment de bbl-variant van een mbo-opleiding (niveau 4) in de richting van zorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening of heb jij kortgeleden dit diploma behaald en wil je verder leren? Ook dan is het in de meeste gevallen mogelijk om de Associate degree in één jaar af te ronden.

Na het telefonisch adviesgesprek word je gekoppeld aan het digitale intakeproces. Je kunt dan aan de slag met de intakedocumenten. Daarna maken we een afspraak voor een intakegesprek. Hierin worden je intakeassessment en intakedocumenten beoordeeld en bespreken we je werkplek en (individuele) opleidingsroute.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. Naast het collegegeld dienen er ook boeken aangeschaft te worden. Heb je vragen over de actuele kosten van de boekenlijst? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, (aanwezig ma-di-do),
T: +31 (0)71 518 87 38, e: lochtenberg.m@hsleiden.nl

Of stel je vraag via ons digitale formulier

Contact met de opleiding

Heb je vragen over de opleiding Management in de Zorg? Bel met onze opleidingscoördinator Milène Lochtenberg, (aanwezig ma-di-do), T: +31 (0)71 518 87 38.