Hogeschool Leiden

Evenementen

Op deze pagina vind je een overzicht van de aankomende en afgelopen evenementen van de Kenniskring Management en Bedrijf.

Aankomende evenementen

Symposium Diversiteit 2017

Diversiteit is een vast gegeven in de samenleving. Het raakt elk individu. In de kern gaat het erom dat alle mensen verschillend mogen zijn. Diversiteit is een tegenpool van discriminatie en uitsluiting maar ook een manier om van elkaar te leren en elkaars talenten te benutten. In de praktijk gaat dit echter niet zonder slag of stoot. Is het een probleem of een oplossing? Of misschien wel beide? Wat zijn de ervaringen van mensen en organisaties? Wat betekent diversiteit voor jou, de stad, het onderwijs en het werkveld?

Lees meer over het Symposium Diversiteit 2017

Afgelopen evenementen

Symposium Duurzaam Samenwerken 2016: Ondernemen en onderwijs 
Voor de zevende keer organiseert Hogeschool Leiden het symposium Duurzaam Samenwerken. Deze dag, die in het teken staat van Ondernemen en Onderwijs, vindt plaats op donderdag 27 oktober 2016. Wat kunt u verwachten? Workshops en interactieve bijeenkomsten door en voor studenten, docenten, alumni en het beroepenveld.

Lees meer over het symposium Duurzaam Samenwerken 2016

Studium Generale maart 2016
Op 22 maart 2016 vond het Studium Generale van 2016 plaats. Dit Studium Generale gaat over de waarde van privacy en de mogelijke inbreuken hiervan kun je aan den lijve ondervinden tijdens een 'LIVE HACK'. Maurits Martijn spreekt over privacy, technologie, overheidstoezicht en veiligheidsdiensten. Na dit Studium Generale, met live hack, weet je weer precies waarom je wel wat te verbergen hebt.

Lees meer over het Studium Generale 2016

Symposium Duurzaam Samenwerken oktober 2015: Onderzoek, onderwijs en ondernemen
Op 29 oktober 2015 vond bij Hogeschool Leiden het jaarlijkse symposium Duurzaam Samenwerken van de Faculteit Management en Bedrijf plaats. Het thema van deze brede netwerkbijeenkomst voor studenten, docenten, alumni en relaties uit het beroepenveld was dit jaar de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en ondernemen. Tijdens diverse workshops, interactieve bijeenkomsten en een inleiding van gastspreker Danny Mekic' bundelen de deelnemers hun kennis en krachten op het gebied van management en duurzaamheid.

Lees meer over het symposium Duurzaam Samenwerken 2015

Studium Generale mei 2015: 'Gratis geld en minder werken'
De  Kenniskring Management en Bedrijf (M&B) organiseert met Studium Generale vernieuwende activiteiten op het gebied van wetenschap, cultuur en maatschappij. Het gevarieerde programma bestaat onder meer uit lezingen, films, debatten gericht op studenten, docenten, medewerkers en geïnteresseerden. Doel van Studium Generale is om de geest te verruimen en de horizon te verbreden. Tijdens Studium Generale vertelt Rutger Bregman over zijn boek: 'Gratis geld voor iedereen en nog vijf andere ideeën die de wereld kunnen veranderen'.

Lees meer over Studium Generale 2015

Symposium Duurzaam Samenwerken oktober 2014: 21st Century Skills
Op 16 oktober 2014 vond het jaarlijkse symposium Duurzaam Samenwerken van de Faculteit Management & Bedrijf. Dit keer draaide het symposium om '21st Century Skills'. Het accent lag op managementmodellen die je als professional kunnen helpen om jezelf te onderscheiden en om de toekomst naar je eigen hand te zetten.

Lees meer over het symposium Duurzaam Samenwerken 2014