Studenten zijn hard aan het werk in het Mediacentrum

Jongeren met een lvb online: van Grand Theft Auto tot Loverboy

Over de kansen en uitdagingen in het begeleiden van jongeren met een lvb op internet. 

Voor wie begeleiders (ambulant en woonbegeleiding) van jongeren en jongvolwassenen met een lvb
Data workshop

donderdag 5 maart van 14:30 - 16:30 uur
donderdag 16 april van 14:30 - 16:30 uur

Duur workshop 2 uur
Workshopleider Rogier de Groot, docent en onderzoeker
Aantal deelnemers maximaal 20
Kosten 115 euro excl. btw
Inschrijven via een mail naar Femia Vuist ([email protected]) onder vermelding van Workshop Online

Jongeren met een lvb lijken door hun verminderde cognitieve en sociaal adaptieve vermogen extra kwetsbaar in de virtuele wereld, al is daar wetenschappelijk gezien weinig over bekend. Rogier de Groot zich verdiept zich in de digitale wereld van jongeren met een lvb door langere tijd met hen op te trekken en samen met hen online te gaan. In de workshop deelt hij zijn ervaringen en bevindingen en neemt de deelnemers mee in de digitale wereld van deze jongeren. Hij laat zien dat we veel kunnen leren van de digitale ervaringen van de jongeren zelf. Ook legt hij uit dat we ons virtueel meer met hen verbonden moeten gaan voelen. Zo kun je uiteindelijk de kwaliteit van de zorg en het welzijn van de jongeren naar een hoger niveau tillen.

Door het deelnemen aan deze workshop worden er - indien je beschikt over een SKJ-nummer - automatisch en digitaal twee SKJ-punten aan jou toegekend. 

Wat kun je verwachten?

Deze twee uur durende workshop begint met een inhoudelijke toelichting op de problematiek en het promotieonderzoek van Rogier de Groot. Daarna ervaar je aan de hand van een aantal prikkelende werkvormen wat de kansen en uitdagingen zijn in de online begeleiding van jongeren met een lvb. Rogier zal daarbij samen met de deelnemers kritisch kijken naar hun (toekomstige) beroepsmatig handelen.

Leerdoelen

Tijdens deze workshop staan twee leerdoelen centraal:

  • Je kunt na de workshop kritisch kijken naar te maken en gemaakte keuzes in het beroepsmatig handelen ten aanzien van het onlinegedrag van jongeren met een lvb.
  • Op basis van deze kritische blik kun je enkele lessen trekken die relevant zijn voor de eigen beroepspraktijk. 

Over de workshopleider

Rogier de Groot is docent en onderzoeker aan de faculteit SW&TP van Hogeschool Leiden. Daarnaast is hij lid van de kenniskring van het lectoraat LVB en risicovol gedrag en promoveert op het online gedrag van jongeren met een lvb.

Interesse?

Heb je interesse in deze workshop? Neem dan contact op met Femia Vuist via [email protected].