Internetgedrag

Studiemiddag ‘Risicovol internetgedrag van jongeren met een LVB’

Wat doen jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) allemaal op internet? In hoeverre is dit schadelijk voor hun ontwikkeling? Wat betekent dit voor jou als begeleider? Wat doe je om problemen tegen te gaan? Heb je hiervoor voldoende handvatten? Dit zijn vragen die centraal staan in de studiemiddag die het lectoraat Licht Verstandelijke Beperking en Jeugdcriminaliteit op 22 april 2016 organiseert.

Voor wie?

Speciaal voor begeleiders van jongeren van 12 t/m 23 jaar met een LVB.

Eerste bevindingen promotieonderzoek

Deze studiemiddag wordt gehouden naar aanleiding van de eerste bevindingen van het promotieonderzoek van Rogier de Groot naar het problematisch internetgedrag van jongeren met een LVB. In het eerste pilotonderzoek heeft Rogier 14 jongeren met een LVB drie maanden intensief gevolgd en met hen gesproken over hun internetgedrag. De bevindingen geven richting aan verder onderzoek, maar kunnen ook direct een bijdrage leveren aan de manier waarop we deze jongeren in de praktijk begeleiden.

Jouw ervaringen delen

Deze middag willen we ook met jou in gesprek over de eerste bevindingen en over jouw rol als begeleider in deze problematiek. Zo kunnen we kennis en ervaringen delen, zodat we samen meer grip krijgen op de uitdagingen en vooral de kansen om jongeren met een LVB meer in hun eigen kracht te zetten, ook in hun online leven.

Programma

Tijd Onderdeel
13.30 - 14.00 uur Inloop met koffie en thee
14.00 - 15.00 uur

Plenaire presentatie en discussie

15.15 - 16.30 uur Werksessies
16.45 - 17.00 uur Plenaire terugkoppeling werksessies

Na afloop kun je nog even blijven napraten met een hapje en een drankje.