Teamchallenge Levensvaardigheden (Honoursprogramma)

Levensvaardighedenspel

Wil je studenten in spelvorm ervaringen laten delen op het gebied van levensvaardigheden? Wat is er nu voor nodig om succesvol te studeren, werken en leven? Bekijk dan de mogelijkheden van het levensvaardighedenspel.

Middels deze tool, ontwikkeld door het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding, leer je meer over levensvaardigheden die je direct kunt inzetten in je eigen leven.

Tijdens dit spel staat spelend leren centraal. Samen met andere studenten wordt er in een groep besproken waar ze in hun studie- en studentenleven tegenaan lopen en welke vaardigheid zij verder kunnen ontwikkelen om problemen het hoofd te bieden. Dit wordt tijdens het spel gedaan aan de hand van dilemma’s, kennisonderwerpen en thema met vaardigheden.

Uitleg van het spel

De tool is een spelvorm waarbij er drie soorten vakjes op een spelbord zullen worden opgenomen. Zo is er een vakje voor dilemma’s, een voor kennis en de ander voor de thema’s in combinatie met de levensvaardigheden. Lees de uitleg van het spel bij deze tool ( pdf, 52 KB ).

Contact

Wil je meer informatie over deze tool? Neem dan contact op Carolien Gravesteijn van het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding via [email protected].

Skills en thema's

Deze tool kun je inzetten om de life skills Zelfbewustzijn, Zelfmanagement, Sociaal Bewustzijn, Relatievaardigheden en Verantwoordelijke besluitvorming verder te ontwikkelen. De bijpassende thema's zijn Mentale gezondheid (emoties uiten, stress, uitdaging, ontspanning, relaties), Studeren (samenwerken) en Werk/sociaal leven (vrienden, medestudenten, combinatie werk en studie).