Hoofdgebouw Hogeschool Leiden

Studiemiddag 'Afstand en nabijheid in de zorg voor jongeren met een LVB'

In de zorg rondom jongeren met een LVB doen zich regelmatig situaties voor waarbij er dilemma’s ervaren worden rondom de relationele afstemming tussen cliënt en begeleider. Het gaat hierbij om vragen als: Welke informatie over je eigen leven deel je met je cliënt? Mag je met de cliënt afspreken buiten je werktijd? Kun je je cliënt je directe werktelefoonnummer geven? Hoe ga je om met het contact met cliënten op sociale media? Onderhoud je contact met een cliënt die daarom vraagt wanneer de hulpverlenersrelatie is beëindigd? Dergelijke dilemma’s roepen diverse vragen op: hoe geef je relationele afstemming in de praktijk vorm? En wat betekent het voor de afstand en nabijheid?

Samen met afstudeerders van de opleidingen SPH, MWD, SJD en studenten van de minor 'mensen met een LVB', is het lectoraat LVB en Jeugdcriminaliteit aan de slag gegaan met het thema 'afstand en nabijheid in de zorg voor jongeren met een LVB'.  Tijdens de studiemiddag praten we hierover graag met je verder.

Globaal programma

De studiemiddag op 23 januari 2020 start met een plenaire sessie. Hierin delen onze studenten onder meer een aantal van de bevindingen. Vervolgens gaan we uiteen in kleinere groepen waarin we aan de hand van diverse werkvormen deze thematiek gezamenlijk verder zullen uitdiepen. Bij dergelijke dilemma's zijn er doorgaans geen pasklare antwoorden, maar laat je deze dag prikkelen en uitdagen tot reflectie op deze thematiek.

Deze studiemiddag wordt georganiseerd door het lectoraat Licht Verstandelijke Beperking en Jeugdcriminaliteit.

Op de hoogte

Als je het op de hoogte formulier invult krijg je een seintje wanneer je je kunt aanmelden voor de studiemiddag. Deelname aan de studiemiddag is kosteloos. Heb je vragen? Neem dan contact op met Monique Terwindt via terwindt.m@hsleiden.nl.

Velden met een * hebben wij nodig om de inschrijving goed te verwerken. Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je te informeren over de  studiemiddag 'Afstand en nabijheid in de zorg voor jongeren met een LVB'.