Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn in bespreking

Iets voor jou?

Beroep van docent

Geen dag is hetzelfde in het leven van een docent in het vmbo/mbo. Als leraar heb je een veelzijdige baan. Tot je takenpakket behoren: lessen voorbereiden, lesgeven, toetsen ontwikkelen en afnemen, klassenmanagement, het begeleiden en coachen van leerlingen en het voeren van (soms moeilijke) gesprekken met leerlingen en hun ouders. Daarnaast help je leerlingen bij problemen, studievragen of studiekeuze. Je stelt je op als rolmodel en zorgt voor een positieve sfeer binnen de klas en school.

Wat doet een leraar Omgangskunde?

De lerarenopleiding Omgangskunde leidt op tot leraar voor het beroepsonderwijs oftewel (v)mbo. Een leraar Omgangskunde begeleidt leerlingen in hun opleiding, stage of werk. Je geeft bijvoorbeeld les in vakken als burgerschapsvorming, communicatie of sociale vaardigheden.

Mbo- en hbo-instroom

Bijna alle studenten van de lerarenopleiding Omgangskunde hebben al een mbo-, hbo- of wo-opleiding afgerond als ze beginnen met de lerarenopleiding. Daarbij zijn de meeste studenten werkzaam (geweest) in de beroepspraktijk. De lerarenopleiding Omgangskunde werkt met een aparte mbo- en hbo-instroom.

Heb je wel een havo/vwo-vooropleiding, bedenk dan dat de leeftijd van onze studenten hoger is dan gemiddeld en je daarbij lesgeeft aan leerlingen in het vmbo/mbo variƫrend van 12-20 jaar.

Ben jij enthousiast en wil je weten of deze opleiding iets voor je is? Doe de Reality Check!